Κυριακή 7 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΙΤΟΣ ΒΑΝΔΗΣ

"Ογδόντα χρόνια ΚΚΕ. Ογδόντα χρόνια παράδειγμα αγώνα, θυσίας, αξιοπρέπειας, αληθινού πατριωτισμού. Φυλακισμένοι, εξόριστοι, ζητούν να πολεμήσουν για τη γη που τους γέννησε, για τη γη που είναι δική τους, για την εξαφάνιση του φασισμού. Μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα τραγουδούν για λευτεριά και δικαιοσύνη. Ως την τελευταία τους στιγμή πολεμούν να ξεσηκώσουν το βασανισμένο γίγαντα, το λαό, για ένα πανανθρώπινο αύριο. ΚΚΕ τρία γράμματα τιμής, περηφάνιας. ΚΚΕ εκεί σταθερά. Τρία γράμματα που ούτε σειρά δεν αλλάζουν".

"Οι ψεύτες, οι συμβιβασμένοι, οι επαγγελματίες λαοπλάνοι, κάθε φορά που ξεσκεπάζεται η βρωμιά τους, αλλάζουν όνομα για να ξαναμπούν από το παράθυρο. Οι ίδιοι άνθρωποι. Οι βδέλλες".

"ΚΚΕ του κόσμου η ηλιαχτίδα. Απομονώνεται η ηλιαχτίδα; Χαμένη προσπάθεια. Θα λάμπει πιο πολύ και θα απλώνεται. Αντέχει το σκοτάδι στο φως; Ογδόντα χρόνια το ΚΚΕ φωτίζει το δρόμο. Ογδόντα χρόνια φως. Φως στα λόγια του. Φως στις πράξεις του. ΚΚΕ ήλιε που σκορπίζεις τα σκοτάδια. Ελπίδα του κόσμου. ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ