Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η κυβέρνηση φέρει πολιτικές ευθύνες

Δήλωση του Αντ. Σκυλλάκου, γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

"Η κύρια πηγή των προβλημάτων βρίσκεται σε μια προγραμματισμένη πολιτική φθοράς του πολιτικού αερομεταφορέα, σε όφελος ιδιωτικών επιχειρήσεων", τόνισε σε δήλωσή του ο Αντώνης Σκυλλάκος,γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, σχετικά με την πτώση του αεροπλάνου και τα μέτρα των αεροδρομίων. Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

"Το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη και η αλήθεια που βγήκε στον αέρα, υποχρέωσε τους κ.κ. Μαντέλη και Ρέππα να παραδεχτούν τις τραγικές ελλείψεις που έχει το δεύτερο αεροδρόμιο της χώρας, όπως η απουσία, ανάμεσα στα άλλα και ραντάρ προσέγγισης.

Οι δικαιολογίες που προβάλλουν περί γραφειοκρατίας, η μετάθεση ευθυνών που με έξυπνο τρόπο κάνουν σε βάρους των κατοίκων της περιοχής, φανερώνουν μια απαράδεκτη και επικίνδυνη νοοτροπία.

Είναι φανερό ότι τον τελευταίο καιρό πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα λειτουργίας της "Ολυμπιακής Αεροπορίας". Η κύρια πηγή των προβλημάτων βρίσκεται σε μια προγραμματισμένη πολιτική φθοράς του πολιτικού αερομεταφορέα, σε όφελος ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Γενικά οι αερομεταφορές και οι σχετικές υπηρεσίες οδηγούνται σε ιδιωτικοποιήσεις που δε συνεπάγονται μόνο οικονομικά βάρη και ελλείμματα, αλλά επιδείνωση της ασφάλειας των πτήσεων, με συνέπεια βαρύτατες ανθρώπινες απώλειες.

Η κυβέρνηση μπροστά σε αυτό το τραγικό δυστύχημα οφείλει να πάρει τα αναγκαία μέτρα και να δώσει έμπρακτες αποδείξεις πραγματικής συνειδητοποίησης των πολιτικών ευθυνών της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ