Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
- Ζητώ οδηγίες ραντάρ - Δεν υπάρχει ραντάρ

Στις 20.42 το αεροπλάνο εισήλθε στο FIR Αθηνών.

Στις 20.54 κάνει την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια προσγείωσης. Πέρασε πάνω από το αεροδρόμιο και ακούγεται η φωνή του να λέει: "Βρίσκομαι πάνω από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης".Από τον Πύργο Ελέγχου παίρνει εντολή να κάνει στροφή και να ξαναπροσπαθήσει.

Δέκα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 21.04, ο πιλότος ξανακούγεται να λέει: "Είμαι σε κάθοδο".Στις 21.08, ζητά οδηγίες ραντάρ.Ο Πύργος Ελέγχου του ανακοινώνει ότι δεν υπάρχει ραντάρ και τον ρωτά: "Είσαι ικανός να ακολουθήσεις τα ραδιοβοηθήματα;".

Πιλότος: Ναι, θα το κάνω.

Πύργος Ελέγχου: Γνωρίζεις τις διαδικασία προσέγγισης;

Πιλότος: Ναι, τώρα είμαι στα 3.500 πόδια".

Πύργος Ελέγχου: Πήγαινε στο σημείο έναρξης καθόδου.

Πιλότος (21.10): OK. Είμαι 28 μίλια από το αεροδρόμιο.

Δύο λεπτά αργότερα ξανακούγεται να λέει:

Πιλότος (21.12): Θα σας αναφέρω πάλι στο σημείο έναρξης καθόδου.

Αυτή ήταν η τελευταία φράση του πιλότου. Από τις 21.13 χάθηκε το ίχνος του αεροπλάνου.

Στις 3.15 το πρωί, ο υποδιοικητής της Πολιτικής Αεροπορίας Γ. Σουλαδάκης ανακοινώνει: "Αεροσκάφος ΥΑΚ 42 με 62 επιβάτες και 8μελές πλήρωμα της αεροπορικής εταιρίας "Αεροσουίτ", τακτικού δρομολογίου Οδησσού - Θεσσαλονίκης στις 20.40 εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο. Πήρε άδεια για προσέγγιση και προσγείωση στον ενόργανο διάδρομο ακριβείας 16, εκτελώντας διαδικασία ενόργανης προσγείωσης με ILS. Στις 20.55 πέρασε πάνω από το διάδρομο, χωρίς να μπορέσει να προσγειωθεί. Εξουσιοδοτήθηκε για νέα προσέγγιση, κατά τη διάρκεια της οποίας χάθηκε η επαφή με τον Πύργο Ελέγχου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ