Σάββατο 3 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΛΙΝΤΟΝ ΠΡΟΣ ΓΙΛΜΑΖ
Δε θα δοθούν οι "S-300"

"Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, κατά τη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, στην Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι οι Ρώσοι δε θα δώσουν στη Νότια Κύπρο τους πυραύλους "S-300"". Αυτό αναφέρει σε χτεσινό δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ".

Ο αρθρογράφος της "Μιλιέτ" Γιαλτσίν Ντογάν, στη στήλη του υποστηρίζει ότι "ο Κλίντον, με σκοπό να εμποδιστεί η ένταση στην περιοχή, ζήτησε από τη Ρωσία να σταματήσει η πώληση των πυραύλων, αίτημα το οποίο δέχτηκε η Ρωσία". Ο αρθρογράφος αποδίδει την πληροφορία αυτή σε "διαρροή από το διεθνές παρασκήνιο που έχει στηθεί σχετικά με το θέμα αυτό".

Ο Ντογάν αναφέρει επίσης ότι "ο Γιλμάζ, φεύγοντας για την Ουάσιγκτον έλαβε τα μέτρα του. Στην Αγκυρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σχετικά με τους "S-300" στην οποία πήραν μέρος και οι στρατιωτικοί. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα τεχνικά μέτρα που θα εξουδετέρωναν τους "S-300"". Σύμφωνα με τον Γ. Ντογάν, στη συνέχεια "η Αγκυρα έλαβε στρατιωτικά μέτρα εναντίον των πυραύλων "S-300". Σχηματίστηκε το τεχνικό σύστημα που θα εξουδετερώσει τους πυραύλους", πράγμα για το οποίο ενημερώθηκε και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς.

Ο εκπρόσωπος

Κύπρος και Ελλάδα είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την όποια τουρκική πρόκληση εάν βέβαια υπάρξει, τόνισε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μανώλης Χριστοφίδης.

Ο κ. Χριστοφίδης έκανε τη δήλωση κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες περί ενδεχόμενης πρόκλησης θερμού επεισοδίου από την Τουρκία. Πάγια πολιτική μας, τόνισε ο κ. Χριστοφίδης, είναι ότι πρέπει να υπάρξει ειρηνική λύση, πολιτική, που ακολουθείται πιστά.

Ελλάδα και Κύπρος, εξήγησε, έχουν το δικό τους υπουργείο Αμυνας και από δηλώσεις των επιτελών τους εξάγεται το συμπέρασμα πως οι δυο χώρες είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ