Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δραματική συρρίκνωση

Τη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, που αποκτά εντεινόμενους ρυθμούς το τελευταίο διάστημα και την όξυνση της ανεργίας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ο συνδυασμός "Ταξική Ενότητα - ΕΣΑΚ Εργαζομένων στην Κατεργασία Ξύλου" και καταγγέλλει τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Οπως σημειώνει, εκατοντάδες εργαζόμενοι στη ΒΑΛΚΑΝ, στη ΜΕΛ, στην ΑΓΝΟ και σε άλλες επιχειρήσεις, μένουν απλήρωτοι πάνω από πέντε μήνες και την ίδια ώρα η κυβέρνηση σχεδιάζει το ξεπούλημα παραγωγικών μονάδων και το πέταγμα στο δρόμο και άλλων εργαζομένων. Επισημαίνει πως κυβέρνηση και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που προσυπέγραψαν τις Συνθήκες Μάαστριχτ, ΚΑΠ και ΓΚΑΤΤ προωθούν καταστροφική πολιτική και πως κυβέρνηση και ΣΕΒ επιδιώκουν να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους να συναινέσουν σε αυτή την πολιτική και σ' αυτό "χέρι βοηθείας" βρίσκουν στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.Ειδικότερα για την αποτροπή του αφανισμού και της διάλυσης του κλάδου, ο συνδυασμός υπογραμμίζει πως η λύση είναι η δημιουργία δημόσιου φορέα στην αλυσίδα δάσος - ξύλο - έπιπλο - χαρτί, με την εφαρμογή κλαδικής πολιτικής σε αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Καλεί τις ηγεσίες του Συνδικάτου Ξύλου και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης να βγουν απ' το λήθαργο της "σιωπής" και τη ΓΣΕΕ να αποχωρήσει απ' τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη. Τέλος, τονίζει πως στην επίθεση κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης και βιομηχάνων, υπάρχει μόνο μια επιλογή, η δημιουργία λαϊκού μετώπου πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ