Τετάρτη 21 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Αιχμές χωρίς να κατονομάζει τους φταίχτες

Ασκηση ανακατάληψης της νησίδας Σαμιοπούλα που βρίσκεται πολύ κοντά στη Σάμο, σε ένα σκηνικό που θύμιζε Ιμια, πραγματοποιήθηκε χτες παρουσία του υπουργού Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλου,ο οποίος συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Μ. Παραγιουδάκη, επισκέφθηκε χτες τη Σάμο, τη Σαμιοπούλα, την Ικαρία, τους Φούρνους και το Αγαθονήσι.

Ο υπουργός Αμυνας κατηγόρησε την Τουρκία για την πολιτική που ακολουθεί και την κάλεσε "να σταματήσει να επιδιώκει και να επιχειρεί να αλλάξει οτιδήποτε στο Αιγαίο" γιατί όπως είπε ματαιοπονεί. "Δεν μπορεί, ανέφερε, να εκπαιδεύεται ο στρατός των γειτόνων μας με ασκήσεις για τον τρόπο πώς θα γίνει κατάληψη της Σάμου, της Χίου, της Κω. Δεν μπορεί να είμαστε στο ΝΑΤΟ μαζί, δεν μπορεί να είμαστε μαζί και σε μια σειρά από διεθνείς δραστηριότητες για να βοηθήσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα και την ίδια στιγμή να επιμένει η Τουρκία σ' αυτήν την επιθετική και επικίνδυνη - για την ίδια κυρίως - πολιτική που δυναμιτίζει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή".

Αναφερόμενος γενικά στη διεθνή κοινότητα, χωρίς να όμως να κατονομάσει χώρες, είπε: "Είναι απορίας άξιο πώς η διεθνής κοινότητα, η οποία για οποιαδήποτε μικρή χώρα δε διστάζει να στείλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να την ελέγξει, στην περίπτωση της Τουρκίας, με τέτοια απλοχεριά συνεχίζει να της παρέχει δάνεια ύψους δισ. δολαρίων". Οταν ρωτήθηκε για τις "ανησυχίες" της Μ. Ολμπράιτ για τις ασκήσεις Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, είπε ότι "όποιος ανησυχεί πρέπει να ψάξει να βρει το λόγο της ανησυχίας του, εμείς πάντως δεν ανησυχούμε, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ