Τετάρτη 11 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ασφαλιστική "εξυγίανση"

Οι κενές θέσεις στο ΙΚΑ ανέρχονται σήμερα στις 3.418. Οι 1.250 υπάλληλοι ελεγκτές πρέπει να ελέγχουν 450.000 επιχειρήσεις και 250.000 οικοδομικά έργα, ενώ οι δικαιούχοι των υπηρεσιών του Ιδρύματος ανέρχονται πλέον στα 5.600.000 άτομα. Σήμερα, 60.000 επιχειρήσεις έχουν να ελεγχθούν πάνω από μια πενταετία. Η ετήσια παραγραφή εισφορών, λόγω παρέλευσης 10ετίας, έχει φτάσει τα 15 δισεκατομμύρια δραχμές και την επόμενη τριετία θα φθάσει τα 30 δισεκατομμύρια. Η εισφοροδιαφυγή έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και αγγίζει τα 500 δισεκατομμύρια δραχμές.

Στοιχεία και νούμερα συγκεκριμένα. Αριθμοί που προκαλούν ίλιγγο. Πολύ περισσότερο, επειδή αφορούν τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας και καταγγέλλονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους σ' αυτόν. Στοιχεία, που αποκαλύπτουν τις τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Και, όμως, οι κυβερνώντες αγρόν αγοράζουν... Η, πιο σωστά, προετοιμάζουν εντατικά την επιχείρηση της ασφαλιστικής "εξυγίανσης". Με άλλα λόγια, το φόρτωμα όλων αυτών των συνεπειών - όπως και των υπόλοιπων αντιασφαλιστικών τους σχεδίων - στις πλάτες των εργαζομένων και των ασφαλισμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ