Τετάρτη 11 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΩΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Λίστα με 79 παραβάτες στη διακίνηση - χρήση πετρελαίου

Κατάλογο με μερικές δεκάδες επιχειρήσεις, που ενέχονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε διαφορετικού είδους παραβάσεις λαθρεμπορίας ή φοροδιαφυγής στον τομέα πετρελαιοειδών (παράνομη χρήση ή παράνομη διακίνηση) έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Με βάση τους ελέγχους που έκαναν το Γενάρη του 1998 οι υπηρεσίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σε εταιρίες του κλάδου πετρελαιοειδών, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκε: Πρώτον, 27 επιχειρήσεις ενέχονται για παράνομη χρήση 1.450.000 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης.Δεύτερον, 52 επιχειρήσεις για διάφορες φορολογικές παραβάσεις (μη έκδοση φορολογικών στοιχείων) για 1.393.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης.

Μεταξύ των επιχειρήσεων, που βρέθηκαν από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ ότι ενέχονται για λαθρεμπόριο πετρελαίου θέρμανσης 1.448.907 λίτρων,είναι:

  • Το "Παπαστράτειο" ή Εθνικό Κλ. Κολυμβητήριο Πειραιά (894.588 λίτρα).
  • Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ASTY ΑΕ, που έχει και το LEDRA MARRIOT στη Λεωφ. Συγγρού (47.000 λίτρα) και ASTIR ΑΞ ΕΕ που έχει το ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΣ Βουλιαγμένης (45.000 λίτρα).

Επίσης, μεταξύ των επιχειρήσεων που ενέχονται σε διάφορες φορολογικές παραβάσεις στη διακίνηση 1.392.717 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης, οι μεγαλύτερες περιπτώσεις αφορούν τους:

  • Κατσαρό Δημήτριο, Χαλκίδα (141.940 λίτρα).
  • Παρασκευόπουλο Αθανάσιο, Ορεστιάδα (121.918 λίτρα).
  • Γεωργιάδη Ευστράτιο, Αλμυρός (120.271 λίτρα) κλπ.

Η δημοσιοποίηση του χτεσινού καταλόγου με τα ονόματα επιχειρήσεων και ιδιωτών που βρέθηκαν να ενέχονται σε φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις, εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να πείσει την κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση του "νέου" ΠΑΣΟΚ δραστηριοποιείται στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας. Η δημοσιοποίηση των καταλόγων με φοροπαραβάτες, φοροφυγάδες και λαθρεμπόρους, δεν πείθει για την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, να θίξει τα ιερά και όσια των μεγαλοφοροφυγάδων και μεγαλολαθρεμπόρων. Και δεν πείθει, γιατί ποτέ μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν έδωσε στη δημοσιότητα και τους σχετικούς καταλόγους που να δείχνουν αν και ποιες επιχειρήσεις πλήρωσαν τα πρόστιμα και τις άλλες κυρώσεις για τις παραβάσεις που διαπιστώνονται από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ