Τετάρτη 11 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μελέτες του ΕΚΚΕ για κοινωνικά προβλήματα

Εφτά μελέτες - έρευνες, για διάφορα προβλήματα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος, παρουσίασε πρόσφατα η διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ). Σε συνέντευξη Τύπου, η διοίκηση του ΕΚΚΕ, έκανε ένα σύντομο απολογισμό των μέχρι τώρα δραστηριοτήτων και παράλληλα σκιαγράφησε προοπτικές του Κέντρου για το μέλλον.

Οι 7 μελέτες - έρευνες που εκδόθηκαν από το ΕΚΚΕ, οι οποίες εντάσσονται στις ενέργειες του προγράμματος "Ανοιχτές θύρες" και δίνουν τη δυνατότητα γνωστοποίησης των αποτελεσμάτων των ερευνών διαφόρων επιστημόνων στο ευρύ κοινό, είναι οι ακόλουθες:

1. "Εξουσία, εργασία και μνήμη σε τρία χωριά της Ηπείρου - η τοπική δυναμική της επιβίωσης", των Στάθη Δαμιανάκου - Ε. Ζακόπουλου - Χ. Κασίμη και Β. Νιτσιάκου.

2. "Συγγένεια και οικιακή οργάνωση", της Ρωξάνης Καυτατζόγλου.

3. "Κοινωνικο - οικονομικές ανισότητες στον τομέα της στέγασης. Μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας", της Αναστασίας Κουβέλη.

4. "Δημογραφικές διαστάσεις της διανομής του εισοδήματος" του Δ. Μπαλούρδου.

5. "Ελεύθερος χρόνος των νέων - Ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες" του Γιάννη Μυριζάκη.

6. "Εργασία με σχέσεις αλληλεγγύης οικογενειακού τύπου. Η οικογένεια ως μονάδα εργασίας του λαού στην Παλαιά Διαθήκη" του Π. Σινόπουλου.

7. "Κοινωνικο - οικονομικοί προσδιοριστικοί παράγοντες της γονιμότητας στην Ελλάδα" των Χ. Συμεωνίδου, Β. Δουλγέρη, Χ. Καππή, Μ. Μαγδαληνού, Λ. Μαράτου - Αλιπράντη, Δ. Μπαλούρδου, Π. Παππά και Μ. Σαμαρτζή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ