Τετάρτη 11 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προκλητικό τελεσίγραφο στους εργαζόμενους της "Ολυμπιακής"

Προκλητικό τελεσίγραφο ότι, αν δεν αποδεχτούν τα νέα σε βάρος τους μέτρα, θα τα επιβάλει με νόμο, απευθύνει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους της "Ολυμπιακής Αεροπορίας"!

Αγνοώντας τις καθολικές αντιδράσεις των εργαζομένων της ΟΑ, στην επιχειρούμενη ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών προανήγγειλε προκλητικά ότι τα νέα αντεργατικά μέτρα, που έχει προαποφασίσει η κυβέρνηση ερήμην των εργαζομένων (μείωση προσωπικού, αύξηση ωρών απασχόλησης, καθιέρωση εποχικού προσωπικού, ελαστικό ωράριο κλπ.), θα επιβληθούν με νόμο, αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εργαζόμενους.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για προειλημμένες αποφάσεις συρρίκνωσης του εθνικού αερομεταφορέα και εκποίησης ζωτικών τομέων του στους ιδιώτες.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην ΟΑ (ΟΣΠΑ), καταγγέλλει ότι κυβέρνηση και διοίκηση προαποφάσισαν τη λήψη μέτρων ερήμην των εργαζομένων και τονίζει ότι οι εργαζόμενοι "δεν πρόκειται να γίνουν παθητικοί δέκτες αποφάσεων, που στόχο έχουν τη συρρίκνωση της εθνικού αερομεταφορέα".

Η Ενωση Ιπταμένων Αεροσυνοδών - Φροντιστών (ΕΙΣΦ) καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να δυσφημίσει τους εργαζόμενους στην ΟΑ, πιστεύοντας ότι μ' αυτό τον τρόπο θα προχωρήσει ευκολότερα στα σχέδια συρρίκνωσης και εκποίησης ζωτικών τομέων του εθνικού αερομεταφορέα. "Η εταιρία και οι εργαζόμενοι σ' αυτή γίνονται για μια ακόμα φορά εξιλαστήρια θύματα, για να εξυπηρετηθούν τα σχέδια οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων", καταλήγει η ΕΙΣΦ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ