Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΕΪΤ - ΑΤΙΚ ΑΕ
Απλήρωτοι 18 μήνες!

Απεργία διαρκείας από χτες, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν περιέλθει σε απελπιστική οικονομική κατάσταση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Απεργία διαρκείας άρχισαν από χτες οι εργαζόμενοι της καπνεμπορικής επιχείρησης ΓΡΕΪΤ - ΑΤΙΚ ΑΕ στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας δεδουλευμένα 18 μηνών, αποζημιώσεις, άδειες των ετών 1996 και 1997, που τους οφείλει η επιχείρηση. Η Εταιρία των γνωστών Χαρδαλιά και Βιδάλη χρωστάει σε κάθε εργαζόμενο από 2 - 3 εκατομμύρια. Μόλις την περασμένη Δευτέρα οι δύο εργοδότες καταδικάστηκαν σε 6 χρόνια φυλάκιση γιατί κατά τον ίδιο τρόπο είχαν αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους που δούλεψαν σε καπνομάγαζα της Δ. Θεσσαλονίκης. Επίσης οι απεργοί της ΓΡΕΪΤ πριν δύο μήνες έκαναν αγωγή για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.

"Οι εργοδότες υποσχέθηκαν επανειλημμένα ότι θα μας πληρώσουν μόλις πουλήσουν τα καπνά. Ο καιρός όμως περνούσε και φως δε βλέπαμε από πουθενά. Είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε εδώ μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων μας", δηλώνουν οι εργαζόμενοι, που από χτες περιφρουρούν τους χώρους του εργοστασίου. Μας περιγράφουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αυτοί και οι οικογένειές τους, οι οποίοι για να ζήσουν χρειάζεται να δανείζονται συνεχώς. Σε πολλά σπίτια, η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα.

Σχετικά με την κινητοποίηση αυτή, το Συνδικάτο Καπνεργατών Ν. Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του τονίζει: "Το συγκεκριμένο πρόβλημα που εμφανίστηκε από το 1996 και συνεχίζεται στα καπνομάγαζα των Βιδάλη - Χαρδαλιά, απαιτεί άμεση λύση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων. Εκμεταλλεύονται την ανεργία στον κλάδο μας και στην πόλη μας γενικότερα, από το κλείσιμο των εργοστασίων που προκαλεί η πολιτική της αποβιομηχάνισης, για να μας ληστεύουν και να καταργούν στην πράξη τα δικαιώματά μας.

Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα, αύριο θα είναι αργά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ