Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοβουλίες συντονισμού

Σε σύσκεψη καλούν τη Δευτέρα σωματεία της Αθήνας και την Πέμπτη η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Βόλου

Με στόχο το συντονισμό της δράσης για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους της Αθήνας, διοργανώνεται σύσκεψη σωματείων Αθήνας, τη Δευτέρα 16 Φλεβάρη στις 6μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων με πρωτοβουλία των σωματείων Οικοδόμων, Μετάλλου, Κλάδων Ενδυσης, Λιθογράφων, Λογιστών, Εμποροϋπαλλήλων, Ηλεκτρολόγων και συνταξιούχων.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα επισημαίνεται ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του '98 είναι ο πιο αντιλαϊκός προϋπολογισμός των τελευταίων χρόνων, φέρει τη σφραγίδα του "συμφώνου εμπιστοσύνης προς το 2000" και επιβάλλει στους εργαζόμενους 1 τρισ. δρχ. νέους φόρους. Αναφέρεται ότι η εισοδηματική κυβερνητική πολιτική επιβάλλει μείωση μισθών και ημερομισθίων, ενώ οι βιομήχανοι προσπαθούν να αφαιρέσουν εργατικές κατακτήσεις. Επισημαίνεται ότι με την ψήφιση της τροπολογίας για τις ΔΕΚΟ ανοίγει ο δρόμος για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και πως η κυβέρνηση με το πρόσχημα της ανεργίας επιδοτεί και πάλι την εργοδοσία με 118 δισ. δρχ.

Πρωτοβουλία για κοινή δράση ανέλαβε και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου που διοργανώνει την Πέμπτη 19 Φλεβάρη σύσκεψη στις 6μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου.Στη σύσκεψη καλούνται να συμμετέχουν όλα τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τα συνταξιουχικά.

Σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική επισημαίνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ολομέτωπη επίθεση από κυβέρνηση - βιομηχάνους - Ευρωπαϊκή Ενωση ενάντια σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και την ίδια στιγμή οι ηγεσίες ΓΣΕΕ και Εργατικού Κέντρου Βόλου αντί να αντιταχθούν, προσπαθούν να μετατρέψουν τα συνδικαλιστικά όργανα σε άξιο συνεταίρο της κυβέρνησης. Επίσης καταγγέλλεται ο "κοινωνικός διάλογος" - απάτη για το ασφαλιστικό και η προώθηση "τοπικού συμφώνου απασχόλησης" με την υπογραφή της ηγεσίας του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Υπογραμμίζει πως "η Συντονιστική παίρνει πρωτοβουλίες για να αντιδράσει στην αντεργατική πολιτική, να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα να διεκδικήσει αξιοπρεπείς μισθούς και ουσιαστικά δικαιώματα για τους ανέργους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ