Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
H Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλη ανεργία

Σύσκεψη χτες ΕΚΘ και εκπροσώπων κομμάτων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

H δημιουργία ενός πλατιού μετώπου, με στόχο την ανατροπή της αρνητικής εικόνας που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη, με τη διαρκή συρρίκνωση της βιομηχανίας και την αύξηση της ανεργίας, ήταν ένα από τα κύρια θέματα σύσκεψης της διοίκησης του ΕΚΘ με εκπροσώπους των Νομαρχιακών Οργανώσεων κομμάτων που πραγματοποιήθηκε χτες στο ΕΚΘ. Στη συνάντηση πήραν μέρος εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ, ενώ απουσίαζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο Χρ. Κόφφας,γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ, χαρακτήρισε ιδιαίτερης σημασίας την πρωτοβουλία του ΕΚΘ για το τετράμηνο δράσης ενάντια στην παραγωγική συρρίκνωση και την ανεργία και τόνισε ότι υπάρχει απουσία στρατηγικού σχεδιασμού για την παραγωγική ανάπτυξη και τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης. Σημείωσε, επίσης, ότι καλλιεργούνται αντιθέσεις σε λάθος κατεύθυνση (αθηνοκεντρισμός κλπ.), ενώ - όπως σημείωσε - "σήμερα θα πρέπει να μιλάμε για Βρυξελλοκεντρισμό".

Μιλώντας εκ μέρους της διοίκησης του ΕΚΘ, ο πρόεδρός του Π. Αβραμόπουλος,τόνισε ότι "καμία σημαντική παραγωγική επένδυση δεν έχει πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με τα στοιχεία μας δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί και στο μέλλον". "Υπάρχει, συνέχισε, η ανάγκη άμεσης αντίδρασης σε όσα συμβαίνουν, με την κατοχύρωση πρώτα απ' όλα της αλληλοενημέρωσης και πληροφόρησης και της επεξεργασίας ενός σχεδίου κινήσεων, που θα αναδείξει τα προβλήματα και θα οδηγήσει στην ενεργοποίηση των φορέων και των πολιτών για την επίλυσή τους".

"Σήμερα, είναι μονόδρομος η στήριξη της παραγωγικής ανάπτυξης, της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας μέσα από κλαδικές πολιτικές, με φορέα το δημόσιο τομέα, εκσυγχρονισμένο και ελεγχόμενο από τους εργαζόμενους και τους φορείς τους. Το εργατικό κίνημα δεν πρέπει να κινείται στο ρεαλισμό της υποταγής στα δεδομένα της ελεύθερης αγοράς, αλλά πρέπει να έχει την προοπτική, τη ρήξη, τη σύγκρουση, για να προχωρήσει σε μια άλλου τύπου ανάπτυξη", δήλωσε στο "Ρ" ο γεν. γραμματέας του ΕΚΘ, Θ. Κυριακίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ