Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Διαδηλώσεις κατά Σουχάρτο

ΤΖΑΚΑΡΤΑ. -

Επαναλήφθηκαν και χτες οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος Σουχάρτο από εκατοντάδες φοιτητές της Τζακάρτα.

Οι νεαροί διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της διαφθοράς του καθεστώτος και της οικογενειοκρατίας που επικρατεί στην πολιτική ζωή της Ινδονησίας, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, αποφεύγοντας, ωστόσο, να έρθουν σε ρήξη με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν περικυκλώσει το χώρο γύρω από το πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας. Χαρακτηριστικό συμβάν της χτεσινής φοιτητικής κινητοποίησης η συμβολική κάλυψη της εισόδου του πανεπιστημίου με ένα σάβανο, λίγο κάτω από μία επιγραφή που καλωσόριζε τη "Νέα Τάξη Πραγμάτων"!

Αυτή τη φορά, στην κινητοποίηση των νεαρών διαδηλωτών συμμετείχε και μέρος του εκπαιδευτικού προσωπικού του πανεπιστημίου.

Παρόμοια διαδήλωση έκαναν χτες εκατοντάδες φοιτητές σε πόλη της κεντρικής Ιάβας, ζητώντας την παραίτηση του καθεστώτος Σουχάρτο.

Ολα αυτά ενώ οι αστυνομικές αρχές στην Τζακάρτα και σε μεγαλύτερες ινδονησιακές πόλεις έχουν επιβάλει απαγόρευση σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις για πολιτικούς λόγους τουλάχιστον μέχρι τις 18 του Μάρτη. Ημερομηνία, οπότε, αναμένεται η απόφαση της Λαϊκής Συμβουλευτικής Εθνοσυνέλευσης σχετικά με την εκλογή νέου προέδρου της Ινδονησίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ