Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Διαδήλωση οπαδών του Μπερίσα

ΤΙΡΑΝΑ.-

Περίπου 100 συλλήψεις αναφέρθηκαν, κατά τις πληροφορίες των ειδησεογραφικών πρακτορείων, χθες στα Τίρανα, όπου οπαδοί του Δημοκρατικού Κόμματος και του Σαλί Μπερίσα, πραγματοποίησαν διαδήλωση.

Ηγετικά στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος τέθηκαν επικεφαλής πορείας που ξεκίνησε από τα γραφεία του κόμματος και τερμάτισε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Συνελήφθησαν όσοι, σύμφωνα με τον Φαντίλ Κανί, διοικητή της Αστυνομίας, "έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη".

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα, αγνοώντας τις συνεχείς διεθνείς εκκλήσεις να αποδεχτεί τη σοσιαλιστική κυβέρνηση και να σταματήσει να μποϊκοτάρει το Κοινοβούλιο, κάλεσε τους υποστηρικτές του να "προβούν σε μεγάλες διαδηλώσεις, σε ολόκληρη τη χώρα, κατά της κυβερνώσας σοσιαλιστικής κλίκας", τους επόμενους μήνες.

Στο μεταξύ στην πόλη Κούκες, στα βόρεια της χώρας, τραυματίστηκε προχθές βράδυ από σφαίρες ένας αστυνομικός, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Το θύμα είναι 26 χρόνων και η κατάστασή του, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι κρίσιμη.

Η Αστυνομία δέχτηκε απειλητικά τηλέφωνα για πιθανές επιθέσεις από ενόπλους. Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το υπουργείο Εσωτερικών ενισχύθηκαν, όπως και σε αστυνομικά τμήματα άλλων πόλεων - ιδιαίτερα στη βόρεια Αλβανία. "Εχουμε πληροφορίες ότι ένοπλοι έχουν οργανωθεί με σκοπό να προβούν σε επιθέσεις (...) ενισχύουμε τα μέτρα ασφαλείας", υπογράμμισε αξιωματικός της Αστυνομίας στην αλβανική πρωτεύουσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ