Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, τους πολίτες του Ηρακλείου να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη στάση των Αμερικανών απέναντι στο λαό του Ιράκ, σήμερα Πέμπτη 26 Φλεβάρη στις 7 το βράδυ.

Μπορεί να "εκτονώθηκε" προσωρινά η επικίνδυνη κατάσταση στον Περσικό Κόλπο, ύστερα από τη συμφωνία του ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, και της ιρακινής κυβέρνησης, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα "γεράκια του πολέμου", στο όνομα της ανωτερότητας του αμερικάνικου έθνους και της διασφάλισης των συμφερόντων τους (όπως δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μ. Ολμπράιτ) δε θα ησυχάσουν, εάν δεν υλοποιηθούν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Για όλους τους φιλειρηνιστές, τους υπερασπιστές του ανθρωπισμού και της εθνικής ανεξαρτησίας δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, αλλά αντίθετα χρειάζεται μεγάλη επαγρύπνηση για την οριστική αποτροπή της στρατιωτικής επέμβασης, για να σταματήσει το δολοφονικό εμπάργκο σε βάρος του ιρακινού λαού, για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο, για να μην εμπλακεί η χώρα μας στα βρώμικα "παιχνίδια" των νοσταλγών της φρίκης του πολέμου, για να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από την Κρήτη και όλη τη χώρα.

Αυτή τη στιγμή στο Ιράκ δεν κρίνονται απλά οι σχέσεις ΗΠΑ και Ιράκ. Είναι μια περιοχή, όπου εκδηλώνονται οξύτατοι ανταγωνισμοί για το πετρέλαιο. Η διαμάχη των ΗΠΑ με το Ιράκ είναι διαμάχη για την ανατροπή των συμφωνιών του πετρελαίου, προς όφελος της μονοκρατορίας των ΗΠΑ.

Κατά συνέπεια η συγκέντρωση - πικετοφορία της ΝΕ Ηρακλείου σήμερα Πέμπτη στις 7 μμ έχει τη δική της αξία και συμβολή, ανεξάρτητα από την τυπική, έστω, αφαίρεση κάθε προσχήματος στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στο Ιράκ. Η στάση των ΗΠΑ θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από το μέγεθος της αντίδρασης των λαϊκών και φιλειρηνικών κινημάτων. Εχει τη δική της σημασία για τον επιπλέον λόγο ότι η Κρήτη έχει μετατραπεί σ' ένα πελώριο αεροπλανοφόρο των "γερακιών του πολέμου".

Πρέπει ο ελληνικός λαός, και ιδιαίτερα ο κρητικός, να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας στην ελληνική κυβέρνηση για τη μέχρι σήμερα δουλική συμπεριφορά της, η οποία με τη στάση της δίνει στήριγμα στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές να αλωνίζουν ανά τον κόσμο, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αλλά και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ