Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σπεύδουν οι Σοσιαλδημοκράτες

ΒΟΝΝΗ .-

Οι εθνικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, αλλά η προεκλογική περίοδος ήδη έχει ξεκινήσει μήνες και τα κυριότερα κόμματα, που διεκδικούν τη μερίδα του λέοντος του εκλογικού αποτελέσματος, έχουν επιδοθεί σε έναν υπερπάντων αγώνα, για να προλάβουν να δελεάσουν πρώτοι τους ψηφοφόρους.

Η υποψηφιότητα του Καγκελάριου Κολ είναι δεδομένη παρά τις επιμέρους αμφισβητήσεις που εκδηλώθηκαν στο πρόσφατο Συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών. Πιθανότατη θα είναι και η επανεκλογή του στο αξίωμα. Εκτός εάν υπάρξει αντίπαλος που μπορεί να τον νικήσει. Αυτό ευελπιστούν να το πράξουν οι Σοσιαλδημοκράτες και επισπεύδουν τη διαδικασία της ανακήρυξης του δικού τους υποψηφίου που ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Μαρτίου.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) της γερμανικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν χτες ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος της διοικητικής επιτροπής του κόμματος τη Δευτέρα, για να ληφθεί απόφαση για τον υποψήφιο για το αξίωμα του καγκελάριου. "Ο πρόεδρος του SPD Οσκαρ Λαφονταίν συγκάλεσε για τη Δευτέρα έκτακτη σύνοδο της διοικητικής επιτροπής του κόμματος", δήλωσε ο Φραντς Μίντεφερινγκ,γενικός διευθυντής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Το κόμμα, θα αποφασίσει ποιος εκ των Λαφονταίν και Γκέρχαρντ Σρέντερ - πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας - θα είναι τελικά ο αντίπαλος του Χέλμουτ Κολ για το χρίσμα του καγκελάριου. Οι πιθανότητες ο Σρέντερ να εξασφαλίσει το χρίσμα του κόμματος θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κάτω Σαξονία, την Κυριακή. Ομως η επίσπευση της διαδικασίας κρίνεται από τους πολιτικούς αναλυτές ως πρόκριση του Σρέντερ μια και θεωρείται η κοντινότερη πολιτική φυσιογνωμία προς το επιτυχημένο σύμβολο των καιρών, τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ. Ο Λαφονταίν έχει ήδη αντιμετωπίσει ανεπιτυχώς τον Κολ στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, ενώ η νίκη των "Νέων Εργατικών" στη Βρετανία έχει αναπτερώσει το ηθικό, αλλά και τις ελπίδες, των Σοσιαλδημοκρατών για μία επιτυχή έκβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ