Σάββατο 28 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ '98
Κόντρα στη γρίπη και τον Τζούροβιτς

Η Εθνική μπάσκετ αντιμετωπίζει σήμερα στη Δράμα το Βέλγιο που προπονείται από τον Τζούροβιτς. Ο ιός χτύπησε τέσσερις παίκτες

Το γεγονός της χρονιάς είναι για την πόλη της Δράμας ο αγώνας της Εθνικής ομάδας μπάσκετ με το Βέλγιο στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1998, που θα διεξαχθεί στις 17.45 (ΣΚΑΪ), στο νεόκτιστο γήπεδο "Δημήτριος Κραχτίδης". Τα 3.000 εισιτήρια έχουν εξαντληθεί, καθώς η επαρχία... διψάει για αγώνες των εθνικών συγκροτημάτων. Το Βέλγιο λογικά δεν αποτελεί κίνδυνο για την ελληνική ομάδα. Εκτός των άλλων θα στερηθεί βασικών του παικτών, όπως ο Ερικ Στρούλενς, που πριν το παιχνίδι με τη Σλοβενία αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα και αποχώρησε από την αποστολή. Αν κάποιον πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ο Π. Γιαννάκης, αυτός είναι ο Βλάντο Τζούροβιτς. Ο Σέρβος προπονητής, που τους τελευταίους μήνες ανέλαβε την Εθνική Βελγίου, γνωρίζει άριστα τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του ελληνικού μπάσκετ. "Δεν το κρύβω ότι νιώθω πολύ περίεργα που θα αντιμετωπίσω την Εθνική Ελλάδας, αλλά αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου, της οφείλω πολλά και ξέρω ότι τα συναισθήματά μου θα είναι μπλεγμένα. Φυσικά η Ελλάδα είναι το μεγάλο φαβορί, αφού το Βέλγιο είναι σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο, αλλά αν μας υποτιμήσει, τότε πολλά μπορούν να συμβούν", υπογράμμισε.

Οι Ελληνες διεθνείς θεωρούν δεδομένη τη νίκη επί του Βελγίου. Ο Π. Γιαννάκης έχει πάντως να λύσει ουκ ολίγα προβλήματα. Ο ιός της γρίπης χτύπησε για τα καλά την πόρτα της Εθνικής. Ο Καράγκουτης εγκατέλειψε νωρίς την αποστολή, ενώ με πυρετό ήταν χτες, ο Αλβέρτης, ο Παπανικολάου και ο Σιούτης. Οι πληροφορίες λένε ότι και οι τρεις θα καθίσουν στον πάγκο της Εθνικής, αλλά μόνο στο παρκέ θα φανεί ο βαθμός ετοιμότητάς τους.

Το Βέλγιο μετά από τέσσερις αγωνιστικές, έχει μια νίκη επί της Σλοβακίας με 75 - 68 και τρεις ήττες. Από τη Βουλγαρία με 82 - 86 στην παράταση, τη Γερμανία 70 - 72 στην έδρα του και τη Σλοβενία στο Κράνι με 61 - 72.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ