Κυριακή 1 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Δε θέλει αγώνες η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

Μόνο η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για συνέχιση των αγώνων, μετά την επιτυχία της 24ωρης απεργίας

Κατά την προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ αποκαλύφτηκε άλλη μια φορά η κωλυσιεργία και η άρνηση των άλλων παρατάξεων (εκτός της ΔΕΕ) για συνέχιση των κινητοποιήσεων, μετά την επιτυχία της 24ωρης απεργίας. Οι άλλες δυνάμεις εμφανίστηκαν αμήχανες και δήθεν ανέτοιμες, μετά την απεργία και τα μεγάλα συλλαλητήρια, να παρουσιάσουν πλήρως τις προτάσεις τους για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

"Στην ουσία έχουμε μια εκ προμελέτης υπονόμευση του αγώνα του κλάδου και της προοπτικής του", τόνισε ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ Σ. Σάββας,που από την επομένη της απεργίας επέμεινε στο να ασχοληθεί το ΔΣ με τον ορισμό νέων γενικών συνελεύσεων και τη διαμόρφωση νέας εισήγησης προς τον κλάδο.

Στη συνεδρίαση, η ΔΕΕ κατέθεσε (μόνο αυτή) αναλυτική πρόταση για την εισήγηση και το πρόγραμμα δράσης, που όπως τονίστηκε θα πρέπει να περιλαμβάνει την άμεση κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου, ένα ελάχιστο πολιτικό σκεπτικό, την απόρριψη της αποκέντρωσης, την ισχυροποίηση της θέσης του κλάδου για την επετηρίδα και τις ΣΣΕ, τα οικονομικά αιτήματα, την απόρριψη των ΠΔ που έχουν μέχρι σήμερα εκδοθεί, την αντίσταση στην πράξη για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών - των μαθητών και την απόρριψη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Για το πρόγραμμα δράσης πρότεινε απεργιακό πρόγραμμα ανά βδομάδα μέχρι το Πάσχα, με κύρια μορφή τη 48ωρη απεργία. Πρότεινε δε να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των προέδρων το αργότερο 10 του Μάρτη (αν και η αρχική πρόταση ήταν 7 του Μάρτη).

Η πρόταση αυτή απορρίφτηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Ο εκπρόσωπος της "Παρέμβασης" πρότεινε γενική συνέλευση προέδρων για τις 14 του Μάρτη χωρίς να τη θέσει σε ψηφοφορία και χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, "Συνεργασία" μετά τη 24ωρη έδωσαν το σύνθημα της μεταβολής προς τα πίσω. Απέδειξαν ακόμη μια φορά τη συναίνεσή τους και την άρνησή τους για αγώνες. Αποφάσισαν δε να μην οριστεί ακόμα νέα γενική συνέλευση προέδρων και όρισαν νέα συνεδρίαση την Τετάρτη 4 του Μάρτη, όπου θα αρχίσει να συζητιέται πρόταση για εισήγηση και ανάλογα με την εξέλιξη θα καθορίσουν την ημερομηνία νέας γενικής συνέλευσης προέδρων.

"Αποδείχτηκε ότι η 24ωρη απεργία ήταν γι' αυτούς μια κίνηση προσχηματική - εκτονωτική, μια κίνηση που στόχο της είχε να τη χρησιμοποιήσουν σαν άλλοθι στην αδράνειά τους και την υπονόμευση των αγώνων", τονίζει ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ και συνεχίζει: "Οταν όμως πρόκειται για κινήσεις ψηφοθηρικού χαρακτήρα, τότε η κωλυσιεργία γίνεται εγρήγορση. Αυτό έγινε και στην περίπτωση των αναπληρωτών, που αποφάσισαν 4ωρη στάση για τις 6 του Μάρτη ξεχωριστή για τους αναπληρωτές, διευκολύνοντας έτσι διασπαστικές κινήσεις (ήδη έχουμε ξεχωριστές συγκεντρώσεις αδιορίστων στις 7 του Μάρτη και αναπληρωτών 6 του Μάρτη), εγκαταλείποντας το κεντρικό αίτημα διατήρησης της επετηρίδας και την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525".

"Στην ουσία η 4ωρη αυτή στάση αποκαλύπτει αποδοχή των τετελεσμένων και τις πραγματικές τους διαθέσεις για κατάργηση της επετηρίδας, γι' αυτό και απέρριψαν την πρόταση της ΔΕΕ για 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας για όλο τον κλάδο, με κύριο αίτημα τη διατήρηση της επετηρίδας, τονίζει ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ. Μετά από αυτές τις εξελίξεις η ΔΕΕ θα απευθυνθεί στον κλάδο ακόμα μια φορά, αποκαλύπτοντας την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ που αποτελεί τροχοπέδη για τους αγώνες και θα καλέσει τη βάση με κινήσεις και πρωτοβουλίες από τα κάτω να δώσουμε αγωνιστική διέξοδο στον κλάδο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεθοδεύει αλλαγή θέσης για την επετηρίδα (1999-05-13 00:00:00.0)
Κρύβονται πίσω από την εισήγηση... (1998-11-10 00:00:00.0)
Με 24ωρη απεργία αύριο ξεκινούν οι καθηγητές (1998-05-26 00:00:00.0)
Οι πλειοψηφίες μπλοκάρουν τους αγώνες (1998-03-11 00:00:00.0)
Συνεχίζει την παρελκυστική τακτική η πλειοψηφία (1998-03-06 00:00:00.0)
Οι πλειοψηφίες των ΔΣ μπλοκάρουν τους αγώνες (1998-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ