Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΕ - ΟΛΜΕ
Οι πλειοψηφίες των ΔΣ μπλοκάρουν τους αγώνες

Η μεγάλη συμμετοχή των δασκάλων και νηπιαγωγών στην προχτεσινή 24ωρη απεργία, που έφτασε το 80%, δε φαίνεται να "συγκίνησε" την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ. Ακολουθώντας την τακτική της κωλυσιεργίας, απέρριψε χτες την πρόταση του εκπροσώπου της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών" για έκτακτη συνεδρίαση, με θέμα την υλοποίηση της απόφασης της τελευταίας γενικής συνέλευσης των προέδρων των συλλόγων, σύμφωνα με την οποία πρέπει να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις το επόμενο δεκαήμερο.

Ιδια ακριβώς είναι και η τακτική της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Στη χτεσινή συνεδρίασή του, αντί να ασχοληθεί με το σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων του κλάδου, διαφάνηκε ότι οι παρατάξεις, πλην της ΔΕΕ (ο εκπρόσωπος των "Παρεμβάσεων" απουσίαζε), επιλέγουν την τακτική της κωλυσιεργίας, καθώς προτάχθηκαν εκκρεμότητες από προηγούμενα συμβούλια!

Στο ΔΣ της ΔΟΕ, ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ Θαν. Γκεσούλης πρότεινε συνεδρίαση, για να αποφασιστεί 48ωρη απεργία 10 - 11 Μάρτη, με συλλαλητήρια στα μεγάλα αστικά κέντρα την πρώτη μέρα και γενικές συνελεύσεις σε όλους τους συλλόγους τη δεύτερη μέρα. Τόνισε ότι το ΔΣ της ΔΟΕ έχει χρέος να προχωρήσει σε αυτήν την απόφαση, με δεδομένα την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η προχτεσινή 24ωρη απεργία, αλλά και τις αρνητικές εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, αφού το υπουργείο Παιδείας προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού Ν.2525. Σημείωσε επίσης ότι το ΔΣ πρέπει να διαμορφώσει σχετική εισήγηση - πρόταση με πρόγραμμα δράσης, σε συντονισμό, πάντα, με τους άλλους φορείς, το οποίο θα εξυπηρετεί την κλιμάκωση του αγώνα, με ένταση, διάρκεια και προοπτική, για την κατάργηση του ν. 2525 και ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Ο Θ. Γκεσούλης υπογράμμισε πως η ΔΕΕ θεωρεί χρέος της πλειοψηφίας του ΔΣ την επανεξέταση της θέσης της για το ν. 2525, λαμβάνοντας υπόψη της τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των Συλλόγων, όπως τις μετέφεραν οι πρόεδροι στην πρόσφατη ολομέλεια. Ετσι, να απαιτήσει, όπως και όλοι οι άλλοι εκπαιδευτικοί φορείς, την κατάργηση αυτού του νόμου και όχι μόνο κάποιων ρυθμίσεων.

Τέλος, σημείωσε ότι η ΔΟΕ πρέπει να καλέσει τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς να μην δεχτούν στο σχολείο και στην τάξη κανέναν αξιολογητή και όχι να αναδεικνύει το Σώμα Μονίμων Αξιολογητών σαν το κυρίαρχο πρόβλημα. Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή του διαγωνισμού της ντροπής του ΑΣΕΠ που προωθεί η κυβέρνηση.

Στην ΟΛΜΕ

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, προτάχτηκαν άλλες ...εκκρεμότητες. Ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ Σ. Σάββας επισήμανε ότι δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για καθυστέρηση στον ορισμό νέων γενικών συνελεύσεων, οι οποίες θα αποφασίσουν νέο πρόγραμμα δράσης (το ΔΣ έχει δεσμευτεί για γενικές συνελεύσεις στο πρώτο 10ήμερο του Μάρτη). Τελικά, αποφασίστηκε να συνεδριάσει σήμερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ για να ορίσει τα επόμενα βήματα του κλάδου. Στη χτεσινή συνεδρίαση, με ευθύνη ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝεργασίας, αποφασίστηκε να κηρυχτεί στις 6 Μάρτη 3ωρη στάση εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι αναπληρωτές να συμμετάσχουν σε πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ διαφώνησε με αυτή την επιλεκτική στάση εργασίας, σημειώνοντας ότι ενέχει τον κίνδυνο να τροφοδοτήσει χωριστές και ομαδικές κινήσεις. Η ΔΕΕ πρότεινε το όλο θέμα των αναπληρωτών και της επετηρίδας να απασχολήσουν τον κλάδο μέσα από τις μαζικές του διαδικασίες και το σχεδιασμό των επόμενων αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε ως εναλλακτική πρόταση να γίνει τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας για όλο τον κλάδο με προβολή, κύρια, του αιτήματος της διατήρησης της επετηρίδας και μαζικούς διορισμούς και τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία όλων των αδιόριστων εκπαιδευτικών, πρόταση η οποία απορρίφτηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ