Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΧΝΙΚΗ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Αναβάθμιση και όχι διάλυση

Εκδήλωση - συζήτηση των ΠΚΣ στη ΣΕΛΕΤΕ

Η αγωνία και ανησυχία των σπουδαστών της ΣΕΛΕΤΕ για το μέλλον τους, όπως αυτό διαγράφεται μετά τις τελευταίες εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, εκφράστηκε σε σχετική χτεσινή εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσαν στο χώρο της σχολής οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας".

Τη συζήτηση άνοιξε εκ μέρους των ΠΚΣ ο Φάνης Πάρης,ο οποίος κάλεσε τους παρευρισκόμενους σε διαρκή αγώνα για κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου.

Η Ρίτα Νικολαϊδου,μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε ότι οι ρυθμίσεις για την τεχνική εκπαίδευση έρχονται να συμπληρώσουν τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 2525, σύμφωνα με τον οποίο επιχειρούν το φιλτράρισμα των μαθητών σε κάθε τάξη μέσα από τις πολλαπλές εξετάσεις που εισάγονται, με σκοπό στη συνέχεια την έξωση των μαθητών από το σχολείο. "Οικοδομείται ένα σύστημα μεταλυκειακής εκπαίδευσης, με το οποίο αντικαθίσταται η εκπαίδευση με την επαγγελματική κατάρτιση. Τα ΤΕΕ θα είναι το σκαλοπάτι για τα ιδιωτικά ΙΕΚ, τα οποία παρέχουν γνώσεις αμφίβολης ποιότητας και θα ελέγχονται από τον ΟΕΕΚ", είπε συγκεκριμένα.

Καταλήγοντας η Ρ. Νικολαϊδου τόνισε: "Αντιστεκόμαστε σ' αυτή την πολιτική, απαιτώντας την κατάργηση του νόμου 2525. Διεκδικούμε αναβάθμιση των ΤΕΛ και ΤΕΣ και αντιστεκόμαστε για να μην μετατραπούν σε σκαλοπάτια των ΙΕΚ, τα οποία και απαιτούμε να καταργηθούν. Να κάνουμε όλοι μας δική μας υπόθεση τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας για ριζικές αλλαγές στην παιδεία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ