Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
3Ο ΤΕΛ - 1Η ΤΕΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Κινδυνεύουν οι μαθητές!

Κάθε μέρα αναγκάζονται να διασχίζουν μια ερημική σκοτεινή περιοχή, όπου τους επιτίθενται διάφοροι εξωσχολικοί. Ζητούν μέτρα προστασίας, αλλά δήμαρχος και Αστυνομία παραπέμπουν ο ένας στον άλλον

Τη φύλαξη του σχολείου τους, απαίτησαν χτες μαθητές, γονείς και καθηγητές του 3ου ΤΕΛ και της 1ης ΤΕΣ Αμαρουσίου, από την Αστυνομική Διεύθυνση και το δήμαρχο της πόλης Π. Τζανίκο.Η απαίτησή τους αυτή έχει να κάνει με μια ιδιαιτερότητα των σχολείων τους: Βρίσκονται σε ερημική περιοχή και οι ίδιοι είναι αναγκασμένοι να διασχίζουν μια μεγάλη απόσταση, με αποτέλεσμα να δέχονται επιθέσεις από διάφορους αγνώστους που δρουν στην περιοχή. Μαθητές και καθηγητές καταγγέλλουν συγκεκριμένα περιστατικά, όπως αυτό της περασμένης βδομάδας, όταν εξωσχολικοί μπήκαν σε αίθουσα την ώρα του μαθήματος και χτύπησαν ένα μαθητή, ενώ δε δίστασαν να χτυπήσουν και τον καθηγητή που προσπάθησε να μπει στη μέση.

Με απόφαση των 15μελών μαθητικών συμβουλίων τους, οι μαθητές κατέλαβαν συμβολικά το σχολείο τους, συγκεντρώθηκαν το πρωί στο προαύλιο και με πορεία, μαζί με τους καθηγητές και γονείς τους, έφτασαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Εκεί απαίτησαν από τον διοικητή Κ. Μακρυαλέα,να πάρει μέτρα.

"Καθημερινά δεχόμαστε απειλές, φοβόμαστε να διασχίσουμε το κτήμα που μεσολαβεί από το χώρο του σχολείου ως το σταθμό του τρένου, γιατί δεν υπάρχει φωτισμός στο χώρο, παρά μόνο τις μέρες που έχει ποδόσφαιρο δίπλα, μάλιστα, πρόσφατα έκαψαν το αυτοκίνητο του διευθυντή του 3ου ΤΕΛ", είπαν στον διοικητή του Τμήματος. Η τελευταίος τους απάντησε ότι το Τμήμα διαθέτει μόνο ένα περιπολικό για όλο το Μαρούσι και δεν μπορεί να περιφρουρήσει όλο το χώρο της ΣΕΛΕΤΕ. Τους παρέπεμψε δε στο δήμαρχο.

Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε προς το Δημαρχείο. Εκεί ο δήμαρχος τους απάντησε ότι δε φέρει καμία αρμοδιότητα για τη φύλαξη ούτε και πρόκειται άλλωστε να κάνει κάτι, αρνούμενος να συζητήσει με την αντιπροσωπεία των μαθητών και των καθηγητών, για το θέμα.

Οι μαθητές, μετά από την απαράδεκτη συμπεριφορά του δημάρχου, δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη του σχολείου τους μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

Μιλώντας στο "Ρ", το μέλος του 15μελούς συμβουλίου του 3ου ΤΕΛ Αμαρουσίου Παναγιώτης Καράμπελας σημείωσε: "Επανειλημμένως έχουμε προσφύγει μαζί με το σύλλογο των καθηγητών και τους γονείς στο δήμαρχο και τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος και δεν έχει γίνει τίποτα. Εχουμε κτιριακό πρόβλημα, δεν έχουμε καθόλου θέρμανση όλο το χρόνο, το ΤΕΛ παίρνει τη μισή επιδότηση από το κονδύλι που δίνει το υπουργείο Παιδείας στο Δήμο και, το πιο σημαντικό, κινδυνεύει καθημερινά η ζωή όλων μας από εξωσχολικούς. Δεν πάει άλλο!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ