Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΜΟΣ
Αγώνας για δημόσια δωρεάν παιδεία

Συνεχίζονται για δεύτερη βδομάδα οι κινητοποιήσεις των μαθητών γυμνασίων και λυκείων της Σάμου και της Ικαρίας, με καταλήψεις των σχολείων, ενάντια στην κατεδάφιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης που επιβάλλει ο νόμος 2525/97 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Τα σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη είναι το ΕΠΛ Σάμου, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Σάμου, τα Λύκεια Καρλοβασίου, Μαραθοκάμπου, Αγ. Κηρύκου και Εύδηλου, η ΤΕΣ Σάμου και Ικαρίας.

Οι μαθητές αντιστέκονται στις πιέσεις που ασκούνται από τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του νομάρχη, να σταματήσουν οι καταλήψεις, διεκδικώντας δημόσια δωρεάν παιδεία, αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15%, αύξηση των διορισμών των καθηγητών από την επετηρίδα, αναβάθμιση των ΤΕΛ, ΓΕΛ, ΕΠΛ, ΤΕΣ, δημιουργία συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης μέσα στα πλαίσια της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 24ωρη πανελλαδική απεργία των Ομοσπονδιών την περασμένη Τετάρτη, στην οποία μετείχαν δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές, πραγματοποιώντας πορεία στην πόλη της Σάμου, ενώ αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ επισκέφθηκε σχολεία του νησιού και μίλησε με τους μαθητές.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ Σάμου, την οποία υπογράφουν ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, καταγγέλλουν τον αντιεκπαιδευτικό νόμο, ο οποίος προωθεί την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι "τα αιτήματα των μαθητών είναι και δική μας υπόθεση και ότι πρέπει όλοι μαζί, από κοινού, να απαιτήσουμε αγωνιστικά, ουσιαστική και σύγχρονη δημόσια και δωρεάν παιδεία", καλώντας την κοινωνία της Σάμου να σταθεί αλληλέγγυα στους αγώνες τους για την ανατροπή του νόμου 2525.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ