Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εμπιστοσύνη ζητά ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αθήνας

"Μεμονωμένο χαρακτήρα" έχει, κατά τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής (ΟΣΑ), η υπόθεση του οδοντιάτρου Θ. Βασιλειάδη,σε βάρος του οποίου έχουν διατυπωθεί πέντε καταγγελίες - από το 1980 - για κακοτεχνία κατά την τοποθέτηση στοματικών εμφυτευμάτων. Ο Σύλλογος τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στους Ελληνες οδοντιάτρους, εξαιτίας της μεγάλης σε έκταση δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση.

Χτες, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Π. Αλεξίου σημείωσε ότι συνολικά, από το 1980 μέχρι σήμερα, έχουν γίνει λιγότερες από οχτώ καταγγελίες για κακοτεχνία. Επισήμανε, δε, ότι τα ποσοστά επιτυχίας των εμφυτευμάτων ξεπερνούν το 95%, για λειτουργία στο στόμα των ασθενών, περισσότερο από 20 χρόνια.

Αναφορικά με την υπόθεση του Θ. Βασιλειάδη, ο πρόεδρος του Συλλόγου είπε ότι αμέσως μετά την πρώτη καταγγελία και τις γνωματεύσεις καθηγητών της Οδοντιατρικής Σχολής, ο οδοντίατρος παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Του επιβλήθηκε ποινή προσωρινής (μέχρι τρεις μήνες) αφαίρεσης αδείας ασκήσεως επαγγέλματος. Διευκρίνισε ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου δεν μπορεί να επιβάλει ποινές μεγαλύτερες απ' αυτήν και κάλεσε την πολιτεία να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των Οδοντιατρικών Συλλόγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ