Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εν κρυπτώ

ΕΙΝΑΙ φοβερό αυτό που συμβαίνει με αυτόν τον πρωθυπουργό, όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Είναι ικανός, σε μία μόνο ομιλία, για ένα μόνο θέμα, να πει 15 διαφορετικά πράγματα!

***

Χτες μίλαγε επί 45 λεπτά κι ενώ έχει μιλήσει τουλάχιστον 50 φορές, για τα ίδια, ουδείς είναι σε θέση να πει ακόμα για το ποια είναι η θέση της κυβέρνησης και για το ποια θέματα θέλει να λύσει με τους γείτονες στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης...

***

Κι αυτό είναι μόνο μια πλευρά της υπόθεσης. Για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ και πώς αυτή εκφράζεται στο Αιγαίο, μήπως έχουνε ξεκαθαρίσει τίποτε; Εχουν επίσημη θέση για το τι πρόκειται να γίνει; Οχι, βέβαια.

***

Επομένως, η κυβέρνηση δε λέει τίποτε. Ο Ελληνας πολίτης δεν ενημερώνεται για τίποτα. Στη Βουλή δεν ψηφίζεται και δεν ανακοινώνεται τίποτε. Οπότε έχει άδικο ο κόσμος, που λέει ότι τα πάντα γίνονται εν κρυπτώ και αισθάνεται ότι τον κοροϊδεύουν; Ε, όχι.

***

ΑΤΥΧΗΣ, πάντως, ήταν η έμπνευση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πει ένα παπανδρεϊκό "Μέα Κούλπα", για όσα έχει κάνει μέχρι τώρα στα Ελληνοτουρκικά και να αλλάξει ρότα...

***

Αν πει τώρα την επίμαχη φράση, τότε όταν θα έρθει (γιατί θα έρθει με μαθηματική ακρίβεια) η ώρα των μεγάλων υποχωρήσεων, τι θα πει; Είναι, για όσους δεν το έχουν καταλάβει, το κρυφό του χαρτί για το τέλος αυτής της ιστορίας.

***

Αλλωστε, θα είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την εσωτερική του αντιπολίτευση. Αφού το δέχτηκαν κάποτε, γιατί να μην το δεχτούν και τώρα; Ποια δικαιολογία θα βρουν;

*************

Ατυχής, όμως, ήταν η παρέμβαση του Κ. Καραμανλή και για έναν άλλο λόγο. Πόσο ακόμη ν' αλλάξει ρότα ο πρωθυπουργός; Δεν του φτάνει, δηλαδή, το μπέρδεμα που έχει γίνει και ψάχνει και δε βρίσκει τρόπους να πει κάτι διαφορετικό απ' όσα λέει και κάνει η κυβέρνηση;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ