Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυταρχισμός και τρομοκρατία στα σχολεία

Με Ερώτησή τους στον υπουργό Παιδείας, βουλευτές του ΚΚΕ καταγγέλλουν την απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση και καλούν τον υπουργό Παιδείας να πάρει συγκεκριμένα μέτρα

Την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά γυμνασιαρχών και λυκειαρχών σε βάρος μαθητών, η οποία εντάσσεται στη γενικότερη λογική του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας που εντείνεται τον τελευταίο καιρό και εκτείνεται σ' όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής από την κρατική εξουσία, καταγγέλλουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου.Αναφέρονται στο κύμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας που ξέσπασε σε Γυμνάσια και Λύκεια της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής από την πρώτη μέρα που άρχισαν οι προετοιμασίες των μαθητών για τη συμμετοχή τους στις μαθητικές κινητοποιήσεις στις 12 και 13 Φλεβάρη και ρωτούν τον υπουργό Παιδείας αν πήρε συγκεκριμένα μέτρα για να ανακαλέσει στην τάξη τους συγκεκριμένους διευθυντές των σχολείων.

Οι βουλευτές αναφέρουν τους εκβιασμούς και τις απειλές για αποβολές, παράταση σχολικής χρονιάς, κόψιμο εκδρομών κλπ. Και σημειώνουν: "Χρησιμοποιούσαν υπονοούμενα για "υποκινητές", δεν έδιναν άδεια για Γενική Συνέλευση, δεν παραχωρούσαν τις αίθουσες, τα μεγαφωνικά και όλα αυτά για να μην επιτρέψουν στους μαθητές να συζητήσουν και να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις". Τονίζουν δε ότι "ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία σε βάρος του λαού αποτελούν πρακτική που έχει απορριφθεί και έχει καταδικαστεί ως μέθοδος επιβολής του κράτους στους πολίτες και είναι πολύ πιο αποκρουστική όταν χρησιμοποιείται για τη χειραγώγηση και τον εκφοβισμό των μαθητών, είναι ένα έγκλημα αφού τραυματίζεται ανεπανόρθωτα η ψυχή και η συνείδησή τους".

Με βάση τα παραπάνω, ρωτούν τον υπουργό αν έχει υπόψη του αυτά τα κρούσματα που έχουν δει και το φως της δημοσιότητας ύστερα από καταγγελίες των ίδιων των μαθητών. Ρωτούν επίσης αν πήρε κάποια μέτρα για να "ανακαλέσει στην τάξη" όσους από τους γυμνασιάρχες και λυκειάρχες παραβαίνουν το καθήκον τους, εμποδίζουν την άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των μαθητών, ασκούν πιέσεις και εκβιασμούς για να τους αποτρέψουν από τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις. Τέλος, τον ρωτούν τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να σταματήσουν και να μην παρουσιαστούν στο μέλλον παρόμοια κρούσματα αυταρχισμού και τρομοκρατίας σε βάρος των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ