Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νεοναζιστικές δραστηριότητες

Μικρή σχετικά η είδηση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά με τη δική της σημασία. Αυξάνονται και πληθύνονται στη Γερμανία, λέει η είδηση, τα μουσικά συγκροτήματα, που προπαγανδίζουν και προβάλλουν με τα τραγούδια τους ακροδεξιές και νεοναζιστικές αντιλήψεις και συνθήματα. Εχουν φθάσει ήδη τα 55, ενώ ανάλογα αυξητικός είναι και ο αριθμός των σχετικών εκδηλώσεων και συναυλιών που διοργανώνονται.

Η μουσική και τα τραγούδια αυτών των συγκροτημάτων - σημειώνει το ΑΠΕ - υποκινούν το μίσος εναντίον των εβραίων, των μαύρων, των πολιτικών προσφύγων και των ομοφυλόφιλων, ενώ το γεγονός πως δεν πρόκειται για ένα μουσικό ρεύμα, αλλά κυρίως για παραποιήσεις λαϊκών τραγουδιών ή σκοπών της ροκ, αποδείχνει, τόσο τον οργανωμένο χαρακτήρα της επιχείρησης, όσο και τις εξόφθαλμες σκοπιμότητές της.

Η είδηση, βέβαια, δεν είναι κάτι το πρωτοφανές. Τα εκατομμύρια των ανέργων, οι ακόμη περισσότεροι φτωχοί, η έντονη ανασφάλεια, τα αδιέξοδα και τα οξύτατα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η γερμανική κοινωνία, αποτελούν πρόσφορο έδαφος, για τους νέους "χιτλερίσκους". Πολύ περισσότερο, γιατί αποτελούν ένα απαραίτητο συμπλήρωμα της διατήρησης και διαιώνισης της εξουσίας του μεγάλου κεφαλαίου. Η γερμανική ιστορία της δεκαετίας του 1930 έχει πλέον ελάχιστα ή καθόλου μυστικά, αλλά τα διδάγματά της παραμένουν ιδιαίτερα επίκαιρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ