Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΛΕΤΕ
Ο πολιτισμός ενοχλεί τον διευθυντή

Την απρόκλητη φραστική επίθεση του διευθυντή της ΣΕΛΕΤΕ στους σπουδαστές της σχολής, από τους οποίους απαίτησε με απειλές για μηνύσεις να απελευθερώσουν μια εγκαταλειμμένη αίθουσα που τη μετέτρεψαν σε πολιτιστικό στέκι, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας". Το στέκι αυτό δημιούργησαν οι σπουδαστές μέσω του Συλλόγου τους και της Κινηματογραφικής Λέσχης που έχουν ιδρύσει.

"Με απειλές για μηνύσεις η "εκσυγχρονιστική" διορισμένη διοίκηση της ΣΕΛΕΤΕ, η οποία προωθεί με κάθε τρόπο την κυβερνητική μεταρρύθμιση στην παιδεία, έστειλε το μήνυμά της. Μήνυμα που συμπλέει απόλυτα με το ανταγωνιστικό προφίλ που πρέπει να έχουν οι σπουδαστές και η σχολή σύμφωνα με τις προσταγές της "Λευκής Βίβλου" και της ΕΕ. Στο ανταγωνιστικό αυτό κλίμα, στη λογική ο θάνατός σου η ζωή μου, στα πρότυπα της υποκουλτούρας και της υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας, δε χωρά η συλλογική δημιουργία, δε χωρά ένα πολιτιστικό στέκι" σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι ΠΚΣ. Και συνεχίζουν:

"Είναι ενοχλητικό για την κυβέρνηση και τους παρατρεχάμενούς τους οι σπουδαστές να αγωνίζονται και να εκφράζονται συλλογικά. Είναι ενοχλητικές οι φωτογραφίες του Μάνου Λοϊζου ή του Μπέρτολντ Μπρεχτ στο στέκι, αναφέρονται σε μια διαφορετική πολιτιστική πρόταση από αυτή του Λαμπράκη και των πολυεθνικών, σε μια πρόταση που βάζει μπρος τη συλλογικότητα, που ξυπνά συνειδήσεις, αφυπνίζει το λαό, τον εμπνέει να αντιπαλεύει πολιτικές σαν και τη σημερινή. Πολιτική που πρέπει μια και καλή να τη βάλουν στο περιθώριο οι σπουδαστές με αγώνες μαζικούς διεκδικητικούς μαζί με όλο το λαό αλλά και με δυνάμωμα των ΠΚΣ στις επερχόμενες σπουδαστικές εκλογές της 1η Απρίλη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ