Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
"Επικοινωνία" σε υψηλούς τόνους

"Απαράδεκτες απειλές, οι οποίες μάλλον εκνευρισμό φανερώνουν" διέγνωσε ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας στη μακροσκελή (τέσσερις σελίδες) ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία η Αγκυρα σχολιάζει την απορριπτική απάντηση της Αθήνας στην πρόταση πέντε σημείων του Ι. Τζεμ.

"Η Τουρκία, είπε ο Δ. Ρέππας, δεν μπόρεσε να κρύψει αυτή τη φορά τις πραγματικές διαθέσεις της. Η Ελλάδα έχει προτείνει τρόπους και μηχανισμούς για την εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, πράγμα το οποίο μας ενδιαφέρει ιδιαιτέρως. Και μας ενδιαφέρει, γιατί επιδιδόμαστε ως χώρα και ως λαός σε μία σκληρή προσπάθεια να ενταχθούμε στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση, να ενισχύσουμε διεθνώς τη θέση μας, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι επιθυμούμε να υπάρχει στην περιοχή σταθερότητα και ηρεμία. Δεν επιθυμούμε ένταση. Η ένταση επιβαρύνει αυτή την προσπάθεια την οποία κάνουμε. Η Τουρκία, αντιθέτως, ακολουθεί μία πολιτική προκλητική, επιθετική".

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο σχολιασμός του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, περιγράφει επ' ακριβώς τις διαθέσεις της Αγκυρας για τη ρυμούλκηση της Αθήνας σε μια πολιτική εφ' όλης της ύλης συζήτηση, αποκρούοντας τη νομική προσέγγιση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Τύπου σε άλλο σημείο των δηλώσεών του επισήμανε πως η Αγκυρα με το σχόλιό της "αρνείται να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο" και κατέληξε πως "η Τουρκία αντί να κατηγορεί την Ελλάδα, μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο: Να μιμηθεί την Ελλάδα, προκειμένου η πολιτική της να βοηθήσει και την ίδια να ενταχθεί στη διεθνή έννομη τάξη, έτσι ώστε και ο τουρκικός λαός και η γειτονική χώρα να αποκτήσουν μια καλύτερη σχέση με το διεθνή παράγοντα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ