Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξετάσεις...

Αίφνης προχτές το βράδυ ακούστηκε απ' το "Μέγκα", η καταγγελία παρασκευάστριας στο ΙΚΑ ότι χρησιμοποιούνται ληξιπρόθεσμα αντιδραστήρια στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος στην οδό Πειραιώς και στον Αγιο Ιερόθεο Περιστερίου.

Η αρχική αίσθηση απ' τις καταγγελίες ήταν ότι όλα αυτά "κάπου μπάζουν". Για πολλά μπορεί να κατηγορηθεί το ΙΚΑ. Οχι όμως και για τέτοια πράγματα ή για την ευσυνειδησία των υπαλλήλων του σε κάποιους τομείς όπως είναι οι εργαστηριακές εξετάσεις.

Εξ αρχής ο "Ρ" δηλώνει - όπως έκανε πάντα - ότι δε συντάσσεται με την ασκούμενη πολιτική των κυβερνήσεων απέναντι στο ΙΚΑ - και πολύ περισσότερο αντιτίθεται στη χρησιμοποίηση του ΙΚΑ απ' τις κυβερνήσεις για την άσκηση μικροκομματικής πολιτικής. Ταυτόχρονα όμως δηλώνει ότι θα υπερασπίζεται το ΙΚΑ ως το μεγαλύτερο οργανισμό της Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα μας, που προσφέρει κάλυψη σε 5,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

***

Ε

τσι ο "Ρ" έχει την τόλμη να πει ότι πίσω απ' τις καταγγελίες κρύβονται κάποιοι άλλοι μικροκομματικοί ανταγωνισμοί, που καταλήγουν σε καταγγελία του ίδιου του Ιδρύματος, που κάνει τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες να τρίβουν τα χέρια τους.

Είναι καταγγελίες δυσανάλογες της κοινωνικής προσφοράς του ΙΚΑ, οι οποίες αφ' ενός μεν δυναμιτίζουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του ΙΚΑ και αφ' ετέρου ευτελίζουν όσους αναλαμβάνουν το κόστος τέτοιου είδους καταγγελιών και εκείνους που γίνονται πομποί αυτών των καταγγελιών.

Το ΙΚΑ - μετά από επίσκεψη του διοικητή του Γρ. Σολωμού στα υποκαταστήματα - διαβεβαίωσε τους ασφαλισμένους ότι "οι εξετάσεις γίνονται σε σύγχρονης τεχνολογίας αναλυτές και μέσα στο πλαίσιο των κανόνων και οδηγιών, που υπαγορεύει η ιατρική επιστήμη" και ότι "σε κανένα από τα Εργαστήριά μας δε χρησιμοποιήθηκαν ή χρησιμοποιούνται ληξιπρόθεσμα αντιδραστήρια".

***

Ε

πίσης ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακών Υπαλλήλων ΙΚΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα αντιδραστήρια που χρησιμοποιούνται στα μικροβιολογικά, βιοχημικά και ανοσοβιολογικά εργαστήρια δεν προλαβαίνουν να λήξουν, καθώς διενεργούνται πολλές εργαστηριακές εξετάσεις. Επίσης, τονίζει ότι το ΙΚΑ είναι εξοπλισμένο με τελευταίου τύπου αναλυτές και παρέχει υψηλού επιπέδου εξετάσεις.

Και η ανακοίνωσή του καταλήγει με το ερώτημα: "Δεν κατανοούμε τους λόγους που οδήγησαν τη συγκεκριμένη υπάλληλο στα ΜΜΕ χωρίς να περιμένει το πόρισμα του εισαγγελέα στον οποίο η ίδια προσέφυγε".

Συμμεριζόμαστε τα ερωτήματα αυτά.

Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ