Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
"Μόνο με κινητοποιήσεις θα δοθούν λύσεις"!

Συνάντηση του Λεων. Αυδή με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων του Αγίου Παύλου. Η ανυπαρξία ελεύθερων χώρων και αθλητικών εγκαταστάσεων το βασικό πρόβλημα της περιοχής

"Αν δε φωνάξετε και δεν κινητοποιηθείτε δε θα υπάρξουν λύσεις στα προβλήματά σας. Μόνο αν αγωνιστείτε θ' αλλάξουν τα πράγματα. Εμείς θα είμαστε μαζί σας".

Με αυτήν την προτροπή απευθύνθηκε ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" και υποψήφιος δήμαρχος Λεων. Αυδής, στους εκπροσώπους των κατοίκων και των επαγγελματοβιοτεχνών της περιοχής του Αγίου Παύλου,κατά τη διάρκεια συνάντησης που έγινε στα γραφεία της Κίνησης.

Η έλλειψη ελεύθερων χώρων και αθλητικών εγκαταστάσεων, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, οι άσχημες συνθήκες για τους μαθητές των σχολείων της περιοχής και η εξοντωτική φορολογία των καταστηματαρχών από το δήμο, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα της περιοχής των 70.000 κατοίκων και των 5.000 μαθητών.

Ενα από τα βασικά προβλήματα της περιοχής είναι η αξιοποίηση του "Κινηματοθεάτρου Αλκαζάρ", ως χώρου που θα στεγαστεί Πνευματικό και Αθλητικό Κέντρο. Αντίθετα, με την πρόταση του Δήμου Αθηναίων που σχεδιάζει να κατασκευάσει υπόγειο γκαράζ με αντίστοιχη διαμόρφωση του χώρου επιφάνειας. Πρόταση που είναι πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής, αφού όπως τόνισε στη συνάντηση ο εκπρόσωπος του Αθλητικού Συλλόγου "Λαρισαϊκός": "Αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στα Λιόσια λόγω της έλλειψης γηπέδου στην περιοχή μας. Φέτος, εξασφαλίσαμε με δυσκολία δύο ώρες προπόνησης στο γήπεδο του Ολυμπιακού Λιοσίων". Ο σύλλογος προπονεί 130 παιδιά σε διάφορα τμήματα μπάσκετ και ποδοσφαίρου και υπάρχει κίνδυνος σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σωματείου να διαλυθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα, λόγω έλλειψης γηπέδων...

Αλλο σημαντικό πρόβλημα της περιοχής είναι η ελλιπής φύλαξη και καθαριότητα των σχολείων. Οπως επισήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου,"τα συνεργεία καθαριότητας επισκέφθηκαν το χώρο, όταν επρόκειτο να διεξαχθούν οι εξετάσεις για το δημόσιο. Παλιότερα ειδοποιήσαμε συνεργείο του δήμου για να κάνει απολύμανση. Μας ρώτησαν αν υπάρχει κανένα κρούσμα μηνιγγίτιδας για να έρθουν. Τελικά δεν ήρθαν, γιατί, κατά τη γνώμη τους, δεν υπήρχε λόγος"...

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των επαγγελματοβιοτεχνών μίλησαν για "μαρασμό των καταστημάτων από τα υπερβολικά δημοτικά τέλη", ενώ αναφέρθηκαν και στη συρρίκνωση που απειλεί τα μαγαζιά της περιοχής.

"Υπάρχουν γειτονιές - υπνωτήρια και γειτονιές - φιγούρα. Στις πρώτες τα σκουπίδια ξεχειλίζουν απ' τους κάδους, ενώ οι άλλες καθαρίζονται πολύ καλά, αφού τις θέλουν βιτρίνες",επισήμανε ο Λεων. Αυδής. Ακόμα τόνισε: "Η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" υποστηρίζει τα αιτήματα που αποτελούν κοινή θέση για τους συλλόγους και φορείς της περιοχής", αλλά επισήμανε ότι είναι απαραίτητη η κινητοποίηση των κατοίκων για να δοθεί λύση στα προβλήματα. Τέλος, σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους χώρους και ειδικά για την περίπτωση του "Αλκαζάρ", δεσμεύτηκε ότι η παράταξη θα εξετάσει τους τρόπους για να προωθήσει το αίτημα, ενώ σημείωσε ότι θα μπορούσαν τα θερινά σινεμά, όταν δε λειτουργούν όπως και κάποιοι χώροι του ΟΣΚ που λειτουργούν ως γκαράζ, να μετατρέπονται σε αλάνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ