Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Προς 48ωρη απεργία

Καμία δέσμευση για τα αιτήματα δεν έχει αναλάβει η κυβέρνηση. Κάλεσμα της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας" για αγωνιστική κλιμάκωση και συντονισμό της πάλης με τους υπόλοιπους κλάδους που κινητοποιούνται αυτή την περίοδο

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι, ήδη έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για τις 5 και 6 του Μάρτη. Την Πέμπτη 5 του Μάρτη, στις 10 το πρωί, θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών. Η απεργιακή αυτή κινητοποίηση είναι συνέχεια της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που πραγματοποίησαν στις 19 του Φλεβάρη και, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο αγώνας θα κλιμακωθεί αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διεκδικούν:

- Κατώτερο μισθό 200 χιλιάδες δραχμές, με ενσωμάτωση των επιδομάτων εξομάλυνσης και κινήτρου απόδοσης στους βασικούς.

- Φορολογική ελάφρυνση με αφορολόγητο 2 εκατομμύρια για τους μισθωτούς και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.

- Επέκταση του μισθολογίου στους αδιαβάθμιτους και περιορισμένης διαβάθμισης εργατοϋπαλλήλους των ΟΤΑ.

- Το επίδομα ειδικής απασχόλησης στους ΟΤΑ να κλιμακωθεί σε 45 χιλιάδες δραχμές για τους εργαζόμενους σε ανθυγιεινές εργασίες και σε 30 χιλιάδες για όλο το υπόλοιπο προσωπικό.

- Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αντίστοιχα και ανάλογα για τους ιδιωτικού δικαίου εργαζόμενους.

- Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος όπου θα προβλέπεται ρητά ότι καμιά οργανωμένη υπηρεσία διαπιστούμενη στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και που ασκείται με βάση της αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να εκχωρηθεί εκτός ΟΤΑ σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Παράλληλα να καταργηθεί ο θεσμός των μονίμων εκτάκτων.

- Επέκταση του θεσμού των βαρέων ανθυγιεινών επαγγελμάτων στους ΟΤΑ και στο δημόσιο με σύνταξη στο 58ο έτος ηλικίας για τους εργαζόμενους σ' αυτά. - Να δοθεί το δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικού φορέα στους εργατοϋπαλλήλους της ΤΑ.

Η κυβέρνηση, όπως τονίζουν, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ - ΟΤΑ δεν έχει αναλάβει καμιά δέσμευση πάνω σε αυτά τα αιτήματα, ενώ, παρά τη δέσμευσή της, δεν έχει ρυθμίσει το θέμα της αύξησης της αποζημίωσης του προσωπικού αορίστου χρόνου και δεν έχουν λυθεί μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την υγιεινή και την ασφάλεια.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" με ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της επιτίθεται συνολικά στους εργαζόμενους και από κοινού με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εφοπλιστές προσπαθούν, με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να πάρουν πίσω τις κατακτήσεις τους. Εμείς όμως απαντάμε αγωνιστικά και όχι με συμμετοχή σε διάλογο -"απάτη". Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία με διάθεση κλιμάκωσής της και να συντονίσουν τη φωνή τους και να σταθούν αλληλέγγυοι με τους άλλους εργαζόμενους, κόντρα στην αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται. Καλεί επίσης τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να συμμετέχουν και στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την ερχόμενη Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος μαζί με τους άλλους εργαζόμενους. Το δίκιο μας, τονίζει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα", θα κριθεί στο δρόμο του αγώνα και αυτή είναι η ελπίδα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ