Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η κυβέρνηση διαλύει τους συνεταιρισμούς

Επιστολή του βουλευτή του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα προς τον υπουργό Γεωργίας, με την οποία αναφέρεται στην ΕΑΣ Καρδίτσας και καταγγέλλει την πρακτική της κυβέρνησης

Στο σημείο να ζητά την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού για να προχωρήσει η πολιτική συρρίκνωσης και διάλυσης της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας και να συνεχιστούν οι απολύσεις των εργαζομένων, έφτασε η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης. Το γεγονός αυτό καυτηριάζει ο βουλευτής Καρδίτσας του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μπούτας,σε σχετική επιστολή του, με αποδέκτη τον υπουργό Γεωργίας, Στ. Τζουμάκα.Ολόκληρη η επιστολή του βουλευτή του ΚΚΕ, που καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική, προς όφελος των συνεταιρισμών, των αγροτών και των εργαζομένων, έχει ως εξής:

"Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας (ΕΑΣΚ) με επιστολή της προς τον κ. πρωθυπουργό διαμαρτύρεται προς την κυβέρνηση επειδή δεν υπάρχει συνέπεια, συνέχεια, επικοινωνία και εμπιστοσύνη. Ζητεί δηλαδή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παρέμβει για να συρρικνωθεί γρηγορότερα η ΕΑΣΚ.

Είναι γνωστό το ζήτημα: Η κυβέρνηση και η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου συμφώνησαν στο λεγόμενο πρόγραμμα "εξυγίανσης", δηλαδή στις απολύσεις εργαζομένων, στη συρρίκνωση της δραστηριότητας, στην εκποίηση περιουσιακών στοιχείων (συμφωνίες σαν αυτή η κυβέρνηση έκανε και με άλλες Ενώσεις που αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα). Και ενώ η πλειοψηφία του ΔΣ εφάρμοσε στο ακέραιο όσα της ζήτησαν, η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανακόλουθη και δεν της διαγράφει ούτε το χρέος των 1.900 εκατομμυρίων δραχμών που υποσχέθηκε.

Επιπλέον, η κυβέρνηση δε χρηματοδοτεί την ΕΑΣΚ για να πληρώσει τα χρήματα που οφείλει στους βαμβακοπαραγωγούς και στους σταφυλοπαραγωγούς,οι οποίοι διέθεσαν τα προϊόντα τους από το φθινόπωρο.

Είναι φανεροί οι στόχοι σας. Επιδιώκετε να κλονίσετε την εμπιστοσύνη των αγροτών απέναντι στην ΕΑΣΚ, ώστε να σταματήσουν τις δοσοληψίες τους με την Ενωση και να στραφούν στο ιδιωτικό μεγαλεμπόριο. Ακόμα θέλετε να φθείρετε τη συνεταιριστική ιδέα γενικότερα στην κοινωνία, ώστε να στερεώσετε καλύτερα τη λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία.

Πρέπει και πάλι να υπενθυμίσουμε ότι δεν έχετε σκοπό να εξυγιάνετε, όπως λέτε, την ΕΑΣΚ. Θέλετε να τη συρρικνώσετε, να τη διαλύσετε. Αυτό είναι το πρόγραμμά σας. Στη θέση της θέλετε να βάλετε τις λεγόμενες Ομάδες Παραγωγών, που δεν είναι η Ενωση όλων των αγροτών, αλλά Ενωση όπου κυριαρχούν οι μεγαλοπαραγωγοί.

Για να πετύχετε αυτούς τους στόχους σας δε διστάζετε ακόμα και να τιμωρήσετε τους εργαζόμενους με απολύσεις, τους αγρότες με διακοπή πληρωμών, ενώ οι τόκοι και τα πανωτόκια τρέχουν.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, ο λαός γενικότερα, είναι οξύτατα. Είναι ανάγκη να σκύψετε στα μεγάλα προβλήματα και να δώσετε λύσεις. Είναι ανάγκη να αλλάξετε την πολιτική σας. Για το λαό είναι θέμα επιβίωσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ