Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΜΗΤΤΟΥ
Φράγμα στα έργα από τους κατοίκους!

Αποφασισμένοι να παρεμποδίσουν τα έργα διάνοιξης της Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού, όταν αυτά ξεκινήσουν, είναι οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής. Αυτό ξεκαθάρισαν προχτές το βράδυ πολίτες και σύλλογοι της περιοχής σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τη Διάσωση του Υμηττού, ενώ δήλωσαν πως είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να ακυρώσουν την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ για επιφανειακή χάραξη της Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού.

Στη συγκέντρωση αποφασίστηκε ακόμα να γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω απ' το ΥΠΕΧΩΔΕ και να ξεκινήσει ενημερωτική εκστρατεία των πολιτών για τις καταστροφικές επιπτώσεις από την κατασκευή της λεωφόρου.

Ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, με την οποία επανέρχεται στην επικαιρότητα η πρόταση του δήμου για την κατασκευή της λεωφόρου με σήραγγα και όχι με επιφανειακή χάραξη. Ο νομικός σύμβουλος του δήμου ανέφερε ότι η απόφαση του ΣτΕ καθιστά δυνατή την προσβολή κάθε νέας διοικητικής πράξης, ενώ τόνισε πως είναι δυνατή και η προσφυγή των πολιτών, που θίγονται από την καταστροφή του Υμηττού, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ