Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι φίλοι και οι εχθροί

Μαζική και μαχητική ήταν η προχτεσινή κινητοποίηση των ανέργων της Βορειοκεντρικής Εύβοιας στη Χαλκίδα. Εντονη ήταν και η συμπαράσταση εργαζόμενων της πόλης, συνταξιούχων και εκπαιδευτικών, που τους περίμεναν και διαδήλωσαν μαζί τους. Είναι ολοφάνερο ότι τα συνθήματα "Να ανοίξουν τώρα τα μεταλλεία Παπαστρατή", "Τα μεταλλεία είναι εθνικά και δεν μπορεί η κυβέρνηση να τα ξεπουλά" ενώνουν όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και κομματικές εντάξεις, είτε δουλεύουν είτε βασανίζονται από τη λαίλαπα της ανεργίας.

Εξίσου ολοφάνερο είναι, όμως, ότι δε συμφωνούν με τα συνθήματα αυτά η κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ. Ασυμφωνία, που έγινε ακόμη περισσότερο φανερή, καθώς οι τοπικοί βουλευτές (Πιπεργιάς, Καλαμακίδης, Κεδίκογλου και Θεοδώρου του ΠΑΣΟΚ, Παπαγεωργόπουλος της ΝΔ και Αποστόλου του ΣΥΝ) και τα στελέχη τους απέφυγαν επιμελώς να συμπαρασταθούν, ακόμη και να δηλώσουν την παρουσία τους, στις κινητοποιήσεις των ανέργων. Βλέπετε, οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η πολύμορφη ενίσχυση της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας" υπαγορεύουν και πολιτικές συμπεριφορές και πρακτικές.

Αυτά βλέπουν και οι άνεργοι της Εύβοιας και απόλυτα δικαιολογημένα σχολίαζαν: "Ξεκαθαρίζονται οι φίλοι και οι εχθροί και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα πληρωθούν ανάλογα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ