Πέμπτη 5 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ευνοημένοι και αδικημένοι

Και οι φετινές επιχορηγήσεις του ελεύθερου θεάτρου από το ΥΠΠΟ, για άλλη μια φορά, ευχαρίστησαν κάποιους, αλλά δυσαρέστησαν άλλους. Οι ευνοημένοι γιορτάζουν. Οι αδικημένοι διαμαρτύρονται. Επόμενο είναι όταν δεν υπάρχει μια"σταθερή", όλοι ή οι περισσότεροι να απαιτούν την αρωγή της πολιτείας. Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, δύσκολο να το κρίνει κανείς αβασάνιστα.

Πάντως, το θέατρο "Νίκης Τριανταφυλλίδη",που επιχορηγήθηκε με 8.000.000 δρχ. άνοιξε (από χτες και μέχρι τις 12 Μαρτίου) τις πόρτες του, με δωρεάν είσοδο για τις παραστάσεις του έργου "Η Δράκαινα" του Δημήτρη Μπόγρη.

Ομως, από το Μοναστηράκι ακούγεται μια φωνή διαμαρτυρίας. Το "Θέατρο της οδού Ερμού",που αποκλείστηκε από τις φετινές επιχορηγήσεις θεωρεί "άδικη" αυτή την απόφαση της πλειοψηφίας της γνωμοδοτικής επιτροπής του ΥΠΠΟ. Αύριο, σε μια προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου δηλώνει ότι "θα αρχίσει ένας αγώνας για να αποδείξουμε - όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του θιάσου - ότι τέτοιες αποφάσεις είναι αβασάνιστες, άδικες και οδηγούν σε θεατρικό μαρασμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ