Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΧΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ
το κίνημα αντίστασης

Κλιμακώνεται ο αγώνας. Συγκεντρώσεις οργανώνονται σε μια σειρά χώρους, ενώ οι οικοδόμοι κατεβαίνουν σε πανελλαδική απεργία και οι συνταξιούχοι απαντάνε με πανελλαδική συγκέντρωση το επόμενο διάστημα

Στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Πάτρα, στο Βόλο, στην Καλαμάτα, στο Αγρίνιο, στη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα χτες. Στη Λάρισα σήμερα. Σε μια σειρά άλλες πόλεις και κλάδους τις αμέσως επόμενες μέρες. Παντού φουντώνει το κίνημα αντίστασης, απέναντι σε μια πολιτική που εξαπλώνει την ανεργία, "ξηλώνει" το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, απειλεί με κατάργηση κάθε εργατική κατάκτηση.

Η πλατεία Κάνιγγος και ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας ταρακουνήθηκε χτες από το συλλαλητήριο, που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων, και την πορεία που ακολούθησε προς τη Βουλή, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και το ΣΕΒ. Το ίδιο και ο Πειραιάς, όπου οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, των εργατών της Ζώνης και των συνταξιούχων συνέκλιναν σε μια ενιαία οργισμένη πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Με μεγάλη συμμετοχή άρχισε, χτες, και η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Συλλαλητήρια οργανώνονται σε μια σειρά ακόμα πόλεις, ενώ την ερχόμενη Τρίτη οι οικοδόμοι κατεβαίνουν σε πανελλαδική απεργία. Με πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα απαντάνε οι συνταξιούχοι στις 19 του Μάρτη στον κυβερνητικό εμπαιγμό, σύμφωνα με χτεσινή απόφαση της Συντονιστικής τους Επιτροπής.


ΣΕΛ.  14,    18   -   19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ