Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΟΝΑΔΑ ΔΕΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ανήσυχη η κυβέρνηση για την εξέλιξη του θέματος

Με δηλώσεις τους οι υπουργοί Ανάπτυξης και Τύπου βαφτίζουν το σκάνδαλο "σκανδαλολογία"...

Την ανησυχία της κυβέρνησης και ειδικότερα της πτέρυγας των "εκσυγχρονιστών", για την τροπή που πήρε - μετά και την προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή - το όλο θέμα του σκανδάλου της μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα, εκφράζει με χτεσινή γραπτή δήλωσή της η υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου.Μετά την απόφαση, για παραπομπή του θέματος στη διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, η αρμόδια υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου προσπαθεί με τη χτεσινή γραπτή δήλωσή της να εμφανιστεί ψύχραιμη και κάνει ό,τι μπορεί για να υπερασπιστεί το έργο - σκάνδαλο, στο οποίο και η ίδια συναίνεσε.

Στην προσπάθειά της να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζει πως η ίδια ζήτησε να συζητηθεί το θέμα και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας από τον πρόεδρό της Γ. Καψή.Η ίδια κάνει λόγο για "υποκρισία και σκανδαλολογία", που συντηρείται από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα (δεν τα κατονομάζει), το μέγεθος των οποίων - όπως λέει - θα καταδείξει η κυβέρνηση στις δύο παραπάνω επιτροπές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για ανάλογα συμφέροντα έκανε λόγο προχτές στη Βουλή και ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης,ενώ χτες καλούμενος να τα κατονομάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας αρνήθηκε, δηλώνοντας ότι "δεν τα γνωρίζουμε". Ερωτηθείς δε για το εάν η υπουργός Ανάπτυξης θα προσέλθει στην Επιτροπή για να δώσει εξηγήσεις για το έργο, εμμέσως απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να μη συζητήσει το θέμα. Ωστόσο, ισχυρίστηκε πως η διαδικασία της παραπομπής δε βοηθάει το θετικό κυβερνητικό έργο, αλλά είναι και εις βάρος μας, γιατί όσο το έργο της Φλώρινας καθυστερεί, θα αυξάνεται η ρήτρα που θα καταβάλλουμε με βάση την υπογραφείσα σύμβαση.

Σε συνέχεια προφανώς των δηλώσεων Ρέππα, η Β. Παπανδρέου έσπευσε να δείξει ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ανακοινώνοντας πως ζήτησε η σχετική συνεδρίαση της επιτροπής να γίνει όσο γίνεται πιο σύντομα και να κληθούν και όσο το δυνατόν περισσότερα πρόσωπα χειρίστηκαν το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ