Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ & ΧΗΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
ΝΑΙ στην αναβάθμιση ΟΧΙ στη συρρίκνωση της ΔΕΠ

Αντίθετοι στο συρρικνωμένο ρόλο που επιφυλάσσει η προωθούμενη αναδιάρθρωση του Ομίλου ΔΕΠ, δηλώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Διυλιστήρια και Χημικές βιομηχανίες καθώς οι εκπρόσωποι των ΔΣ των Σωματείων του Ομίλου ΔΕΠ που συμμετείχαν προχθές σε ενημερωτική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Το νέο εταιρικό σχήμα που προκύπτει μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου, είναι κυρίαρχα προσανατολισμένο στην εξυπηρέτηση της μετοχοποίησης και όχι στην αναβάθμιση του ρυθμιστικού και αναπτυξιακού ρόλου του δημόσιου τομέα πετρελαίου, τονίστηκε στη σύσκεψη.

Ειδικότερα, τα κύρια σημεία που αναδείχτηκαν μέσα από αυτόν το δημόσιο διάλογο και προσδιορίζουν τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή, είναι τα παρακάτω:

  • Εκφράστηκαν σοβαρές αντιρρήσεις στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο των Χημικών Μονάδων Αιθυλενίου - VCM - Καυστικά - Χλώριο της ΕΚΟ στη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης στην παραμονή μόνο του 15% της ΔΕΠΑ στη νέα εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.
  • Δηλώθηκε η αντίθεση στις λογικές για παραμονή της ΔΕΠ - ΕΚΥ ως θυγατρική της νέας εταιρίας ή τον αποκλεισμό της από το νέο οργανωτικό σχήμα με τη μορφή ανεξάρτητης εταιρίας.
  • Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων είναι η ισχυροποίηση του ρυθμιστικού ρόλου του δημόσιου τομέα πετρελαίου, η διασφάλιση και διεύρυνση των θέσεων εργασίας, καθώς και η διατήρηση των εργατικών κατακτήσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ