Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Από τη ΔΟΥ Μοσχάτου η εφαρμογή του TAXIS

Σαν "πανάκεια" για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής εμφάνισε τη μηχανοργάνωση των εφοριών η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών

Σε ένα άνευ προηγουμένου κλίμα θριαμβολογίας - με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να επιδίδεται σε πομπώδεις φράσεις περί επερχόμενων "νέων προοπτικών και οριζόντων" - εγκαινιάστηκε χτες στη ΔΟΥ Μοσχάτου η έναρξη της εφαρμογής του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος (TAXIS). Τα εγκαίνια έναρξης εφαρμογής του προγράμματος TAXIS έγιναν από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος - μέσα σε κλίμα δημαγωγικής έξαρσης - χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως "βασικό μοχλό εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του δημοσίου".

Δεν παρέλειψε μάλιστα να υποστηρίξει ότι με την εφαρμογή του προγράμματος επέρχονται δύο σημαντικές αλλαγές. Η πρώτη αφορά στην εξυπηρέτηση του φορολογούμενου πολίτη και αποτελεί την απάντηση στη "δίκαια αγανάκτηση" που προκαλούσε μέχρι τώρα η έλλειψη μηχανοργάνωσης των εφοριών. Η δεύτερη αφορά στην άρση του καθεστώτος φορολογικής ασυλίας, καθώς με το TAXIS θα γίνεται διασταύρωση στοιχείων και θα τεθούν οι βάσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ο υπουργός επανέλαβε ότι η κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων θα γίνει στο τέλος του 1999, με την προϋπόθεση όμως ότι μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εφαρμογής του ΤΑΧΙS σε όλη την επικράτεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς, ενώ παράλληλα απέδωσε την καθυστέρηση εφαρμογής του ΤΑΧΙS μόνο σε "λάθη" της κυβέρνησης της ΝΔ στη διετία 1992-93, αποσιωπώντας όμως τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στην περίοδο από τον Οκτώβρη του 1993 μέχρι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ