Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ
ΕΦΙΑΛΤΗΣ
για το λαό

Επί τάπητος όλες οι αντιλαϊκές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό σύστημα, στις δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα, στο εργατικό εισόδημα, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Σκέτος εφιάλτης για το σύνολο των εργαζομένων και την ελληνική οικονομία αποδεικνύονται οι επιλογές της κυβέρνησης, καθώς ώρα με την ώρα έρχονται στην επιφάνεια νέες πλευρές από τις επιπτώσεις της υποτίμησης και των συνοδευτικών της μέτρων. Οι δηλώσεις Παπαντωνίου, που ακολούθησαν το πρωθυπουργικό διάγγελμα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο: Η ένταξη της δραχμής στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών και η υποτίμησή της ήταν μόνο η αρχή και, ταυτόχρονα, το άλλοθι για να επιταχυνθεί η υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων, που έχουν αναλάβει όσοι τάσσονται με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την προοπτική της ΟΝΕ, των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων σε όλους τους τομείς: Στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό σύστημα, στις δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα του προϋπολογισμού, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Οι επιπτώσεις, σε βάρος του εργατικού εισοδήματος, από την υποτίμηση άρχισαν ήδη να διαφαίνονται στην αγορά, με κύμα ανατιμήσεων που έχει ξεσπάσει.

Τις κυβερνητικές επιλογές ήδη καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους οργανώσεις των εργαζομένων, ενώ, φυσικά, δε λείπουν και τα θετικά σχόλια από τους εργοδοτικούς φορείς.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων Αθήνας,που διοργανώνει για αύριο σύσκεψη, στην οποία καλεί να συμμετάσχουν όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.


ΣΕΛ.  2,    5   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ