Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρήνες αντίστασης κατά των ναρκωτικών

Την περασμένη βδομάδα οργανώθηκε ένα ενδιαφέρον διήμερο στη Νέα Ιωνία

"Πρέπει οι νέοι να πιστέψουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο προς όφελός τους. Πρέπει να διεκδικήσουμε ουσιαστική πολιτική πρόληψης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά".

Με αυτά τα λόγια, η πρόεδρος της Ενωσης Γονέων της Νέας Ιωνίας Ξανθή Σταυρουλάκη,άνοιξε το διήμερο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο και είχε σαν θέμα "Το πρόβλημα των ναρκωτικών σήμερα και η πρόληψη". Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος της Ν. Ιωνίας, η Ενωση Γονέων και το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος της Ν. Ιωνίας Πέτρος Μπουρδούκος.

Ο Βασίλης Μάνος,πρόεδρος του ΕΣΥΝ, αναφερόμενος στο πρόβλημα των ναρκωτικών σήμερα, σημείωσε την προσπάθεια δημιουργίας φιλικής προς τα ναρκωτικά στάσης. Αναφορικά με το ζήτημα της αποποινικοποίησης, ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ επισήμανε ότι η κυβέρνηση με τις θέσεις που παίρνει αφήνει ξεκρέμαστο το όλο πρόβλημα.

Στο φαινόμενο της στροφής των νέων προς τις ουσίες, αναφέρθηκε ο Ηλίας Μιχαλαρέας,ψυχολόγος στη Θεραπευτική Μονάδα του "18 Ανω". "Στην καπιταλιστική κοινωνία, τόνισε ο Ηλ. Μιχαλαρέας, ο άνθρωπος είναι στην υπηρεσία του ρόλου και όχι ο ρόλος στην υπηρεσία του ανθρώπου, με αποτέλεσμα την αποξένωση από τον εαυτό του".

Η Ελένη Ζαφειρίου,γενική γραμματέας του ΕΣΥΝ, αφού επισήμανε το γεγονός ότι η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών ισούται, ουσιαστικά, με τη νομιμοποίηση, τόνισε: "Επιχειρείται η εξοικείωση και ο εθισμός των ατόμων της κοινωνίας μας στην αποδοχή και στη συντήρηση του φαινομένου των ναρκωτικών και όχι στη διεκδίκηση για την εφαρμογή μέτρων πρόληψης".

Εξάλλου, από πλευράς Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), ο Β. Κυργέτσος,κοινωνικός λειτουργός, τόνισε: "Ολες οι ουσίες, "σκληρές" ή "μαλακές", είναι ίδιες. Συνεπώς με τον ίδιο τρόπο πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε".

Η Ελένη Μωραϊτου,εκπαιδευτικός και αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ, αναφερόμενη στο ρόλο του σχολείου στην πρόληψη των ναρκωτικών, τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να κινητοποιηθούν και να δώσουν στους νέους ιδανικά μέσα από τα οποία οι μαθητές να αντλούν δύναμη αντίστασης.

Η Μαίρη Λαδοπούλου,γενική γραμματέας της Ενωσης Γονέων, αφού αναφέρθηκε στον ρόλο των πολιτών στην πρόληψη, τόνισε: "Η άποψη του "τίποτα δεν μπορεί να γίνει με το πρόβλημα των ναρκωτικών" μπορεί και πρέπει να αλλάξει".

Αναφερόμενος στον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρόληψη, ο αντιδήμαρχος της Ν. Ιωνίας, Π. Βλασσάς,επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει καθοριστικό ρόλο στον τομέα της πρόληψης εφόσον γνωρίζει καλά τις ανάγκες των πολιτών του δήμου και έχει άμεση επαφή με τους δημότες.

Τέλος, η Ζέτα Κωνσταντινίδου,υπεύθυνη νεολαίας του ΕΣΥΝ, τόνισε την ανυπαρξία υποστηρικτικού πλαισίου, όπως συμβουλευτικές και σχολικές υπηρεσίες καθώς και τη μη παροχή οικονομικής ενίσχυσης από το κράτος, τόσο για την οικογένεια όσο και για κάθε μέλος της, προκειμένου να υπάρξει μια διαδικασία πολιτικής πρόληψης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινή δράση ενάντια στις αιτίες (2006-12-06 00:00:00.0)
Στήριξη κάθε κινηματικής προσπάθειας κατά των ναρκωτικών (2006-02-18 00:00:00.0)
Ημερίδα για τα ναρκωτικά (2002-04-19 00:00:00.0)
Αντίσταση στην κοινωνική αφασία (1999-06-26 00:00:00.0)
Δε διαλέγουν εξάρτηση, αντιστέκονται! (1998-06-27 00:00:00.0)
Η κοινωνική κρίση οδηγεί στα ναρκωτικά (1998-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ