Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δραματική συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος

Δραματική συρρίκνωση στο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών - που θα εντείνει τους κινδύνους χρεοκοπίας τους ή ξεκληρίσματός τους - αλλά και αύξηση της αισχροκέρδειας των εμπορομεσαζόντων και των βιομηχάνων, θα προκαλέσουν οι προτάσεις της Κομισιόν για αναθεώρηση των αγορών βασικών προϊόντων για τη χώρα μας.

Τα παραπάνω επισημαίνει, με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Γεωργίας Στ. Τζουμάκα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας.Συγκεκριμένα, ο Β. Μπούτας αναφέρεται στη σημαντική μείωση στις τιμές των κρεάτων και του γάλακτος, στην "αύξηση" - κοροϊδία της ποσόστωσης γάλακτος, στη μικρή αύξηση της ποσόστωσης στο λάδι και στον τρόπος κατανομής της στα κράτη - μέλη (με τη διατήρηση των απαράδεκτων τιμών παρέμβασης, του χρόνου έναρξης της παρέμβασης και του τρόπου πληρωμής), στη δραστική μείωση των επιδοτήσεων του καπνού με πρόσχημα την αντικαπνιστική εκστρατεία και στην παραπέρα μείωση των τιμών των σιτηρών, που δε θα αντισταθμιστεί με επιδοτήσεις, με πρόσχημα τις υψηλές εμπορικές τιμές.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον Στ. Τζουμάκα αν η κυβέρνηση θεωρεί θετικές για τους αγρότες της χώρας μας τις προτάσεις αυτές και τι ενέργειες θα κάνει ώστε να μην εγκριθούν από το Συμβούλιο Υπουργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ