Τρίτη 31 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαλύονται οι οργανισμοί του υπουργείου Γεωργίας

Παράλληλα, μέσα από νομοσχέδιο, προωθείται και η δημιουργία της τράπεζας γης, που θα "μαζεύει" τα χωράφια από τους ξεκληρισμένους αγρότες

Νομοσχέδιο, που διαλύει τους οργανισμούς Βάμβακος, Καπνού, Ελαιολάδου και Γάλακτος, καθώς και τη ΔΙΔΑΓΕΠ (υπηρεσία ελέγχου και πληρωμών των επιδοτήσεων του υπουργείου Γεωργίας), κατέθεσε, χτες βράδυ στη Βουλή, ο υπουργός Γεωργίας.

Στο νομοσχέδιο προτείνεται η δημιουργία τριών νέων οργανισμών: Του Οργανισμού Πιστοποίησης Λογαριασμών (ΟΠΙΛΟΓ), του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και του Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων, Γενικών Διευθύνσεων και Θέσεων Προσωπικού στο Υπουργείο Γεωργίας και "Εταιρίας Αξιοποίησης Αγροτικής Γης ΑΕ" (ΟΠΕΓΕΠ). Το υπουργείο Γεωργίας, αφού πρώτα μετέτρεψε του Οργανισμούς Βάμβακος και Καπνού κ.ά. σε διαχειριστικά όργανα των κοινοτικών επιδοτήσεων και έθεσε σε δευτερεύοντα ρόλο τη στήριξη των αγροτών, έρχεται τώρα μέσα από το νομοσχέδιο αυτό, και στα πλαίσια των εντολών της ΕΕ, να διαλύσει τα πάντα και να αφήσει τους παραγωγούς εντελώς ακάλυπτους στα χέρια των εμπόρων - βιομηχάνων. Με τους τρεις νέους οργανισμούς που ετοιμάζεται να δημιουργήσει ο υπουργός Γεωργίας, με το νομοσχέδιό του, προχωράει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Γεωργίας και ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος σε ιδιώτες "επιχειρηματίες" να αναλάβουν τη διαχείριση και την πληρωμή των αγροτικών ενισχύσεων και να "λυμαίνονται" έτσι τις επιδοτήσεις των αγροτών. Ακόμα, φτιάχνεται και η λεγόμενη "τράπεζα γης", που θα μαζεύει τα χωράφια από τους μικρομεσαίους αγρότες, που θα ξεκληρίζει η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, και τα οποία θα διανέμονται στη συνέχεια σε μεγαλοαγρότες και μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις.

Οσο για τους εργαζόμενους των υπό διάλυση οργανισμών, στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι αυτοί μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για να ενταχθούν στους υπό σύσταση οργανισμούς ή διαφορετικά θα ενταχθούν στις Διευθύνσεις Γεωργίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ