Τρίτη 31 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
18Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΤ - ΟΤΕ
Αντιδράσεις στη συναίνεση

Εμπόδια συναντά η πολιτική της συναίνεσης ανάμεσα στους εργαζόμενους του ΟΤΕ, καθώς πληθαίνουν οι φωνές εκείνες που ζητούν έναν διαφορετικό ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος στον ΟΤΕ.

Οι διαφοροποιήσεις αυτές προς την επίσημη πολιτική των "συναινετικών παρατάξεων" εκφράστηκαν τόσο μέσα στις συνελεύσεις και στα ψηφίσματα των τοπικών συλλόγων, όσο και στις ίδιες τις εργασίες της 18ης γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ενωσης Τεχνικών (ΠΕΤ - ΟΤΕ) που έγινε το τριήμερο Παρασκευής - Κυριακής στην Αθήνα.

"Δυστυχώς επαληθευτήκαμε..! Αυτά που υποστηρίζαμε πριν πέντε χρόνια για τις συνέπειες του Μάαστριχτ και της "Λευκής Βίβλου", τώρα αναγνωρίζονται απ' όλες σχεδόν τις πτέρυγες" σχολίασε από το βήμα της ΓΣ ο Νίκος Σιτζάνης εκπρόσωπος της ΕΣΚ και μέλος του ΔΣ της ΠΕΤ - ΟΤΕ.Ποτέ δεν είναι αργά συνέχισε ο ομιλητής. Ομως, όλα αυτά πρέπει να μεταφράζονται και στις ανάλογες πράξεις και να μη μένουν λόγια". Και κάλεσε τους εργαζόμενους σε κοινό μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η διφορούμενη στάση των ηγεσιών των άλλων παρατάξεων αποκαλύφθηκε και κατά τη διάρκεια έγκρισης των ψηφισμάτων, όταν απέρριψαν το ψήφισμα της ΕΣΚ - ΟΤΕ που ανάμεσα στα άλλα αιτήματα ζητούσε: "Την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου που αφορά την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και των άλλων ΔΕΚΟ. Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην πώληση νέων μετοχών. Την κατάργηση στην πράξη της τροπολογίας που υπονομεύει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, την απόσυρση του ΣΟΔΕ. Οι θυγατρικές να μετατραπούν σε κάθετες υπηρεσίες του ΟΤΕ, με αυτόνομη υπηρεσιακή λειτουργία. Ειδικότερα για την Cosmote να επανέλθει κατά 100% στον Οργανισμό".

Για τον νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού η παράταξη της ΕΣΚ δήλωσε ότι οποιοδήποτε σχέδιο πρέπει να διασφαλίζει τη μονιμότητα, να διατηρεί τους βασικούς κλάδους, τεχνικό - οικονομικό - διοικητικό, να κατοχυρώνει τις ειδικότητες, την εξέλιξη του προσωπικού μέσω ενός βαθμολογίου, απαλλαγμένου από κομματικές ή ρουσφετολογικές παρεμβάσεις, να κατοχυρώνει τη σταθερή απασχόληση των ωρών εργασίας, σε ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία και ετήσια βάση και το σημερινό μισθολόγιο ν' αποτελεί βασικό σύστημα αμοιβής των εργαζομένων κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ