Τρίτη 31 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μια πόλη για να λικνίζονται οι χορτάτοι...

Η Μ. Δαμανάκη παρουσίασε τελικά το όραμά της

"Μια πόλη με ρυθμό, με κίνηση, με ζωντάνια...", το όραμα δηλαδή της γαλάζιας γενιάς που εκπροσωπεί ήδη επάξια ο Δ. Αβραμόπουλος, επέλεξε τελικά και η εκλεκτή του λόμπι των "κεντροαριστερών" Μ. Δαμανάκη ως σύνθημα με το οποίο θα απευθυνθεί σε μία τουλάχιστον μερίδα των Αθηναίων, τους χορτάτους συγκεκριμένα, αυτούς που τελικά θα μπορούν να λικνίζονται μεταξύ Γκάζι - Ερμού και βορείων προαστίων όπου διατηρούν τις κατοικίες τους.

Με πλούσια εδέσματα στους μπουφέδες που στήθηκαν στο χώρο του Ζαππείου, με δύο τεράστιες οθόνες που "έπαιζαν" το χαμόγελό της και με την παρουσία πολλών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και της ηγεσίας του ΣΥΝ - όχι όμως και μαζικών φορέων της πόλης ή απλών κατοίκων - η Μαρία Δαμανάκη ανακοίνωσε για μια ακόμα φορά, επίσημα αυτή τη φορά, την Κυριακή, την υποψηφιότητά της για τη δημαρχία της Αθήνας και παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού "Αθήνα Πρωτεύουσα Δύναμη", που στηρίζουν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.

Η Μ. Δαμανάκη αναφέρθηκε στο "όραμά" της για μια "σύγχρονη και ισχυρή ευρωπαϊκή μητρόπολη", που θα είναι ικανή να οργανώσει και να αξιοποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, τη διοργάνωση, δηλαδή, που θα καταστρέψει και ό,τι ακόμα έχει μείνει όρθιο στο λεκανοπέδιο.

Εκανε επίσης λόγο για ένα "νέο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", κάνοντας όμως καθαρό πως εννοεί μία Αυτοδιοίκηση που πρέπει να συνεργάζεται με την κεντρική εξουσία και η οποία πρέπει να ενώνει τους πολίτες στην κατεύθυνση αυτή.

Το διά ταύτα, η απόδοση επαρκών πόρων στον θεσμό ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει, η συμπόρευση Αυτοδιοίκησης και λαού για την καλυτέρευση της ζωής του... χάθηκε στα "ντιπ" που σερβιρίστηκαν, σε δεξίωση, μετά την ομιλία της υποψήφιας δημάρχου, οι προσκεκλημένοι.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της διακήρυξης του συνδυασμού της Μ. Δαμανάκη, ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λεων. Αυδής, σχολίασε πως "από τα συνθήματά μας και μόνο - η "Αγωνιστική Συνεργασία" λέει "διεκδικούμε την πόλη μας", ενώ ο συνδυασμός της Μ. Δαμανάκη μιλάει για μια "πόλη Πρωτεύουσα δύναμη, πόλη για να ζεις" - καταγράφονται με ευκρίνεια οι αγεφύρωτες αποστάσεις που υπάρχουν στη φιλοσοφία μας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιστρατεύουν υπουργικά ρουσφέτια και μεθόδους εξαγοράς(2002-06-20 00:00:00.0)
Να ξαναφέρουμε το όραμα της πόλης(1998-10-10 00:00:00.0)
Σαφής καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής(1998-09-26 00:00:00.0)
Υποψήφιος τελικά και ο Δ. Μπέης(1998-04-03 00:00:00.0)
Για πόλεις - επιχειρήσεις(1997-11-18 00:00:00.0)
Ταραχή αλλά... αποδοχή(1997-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ