Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ
Σαφής καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84", στη δημοσιογράφο Νίνα Γουδέλη

Συνέντευξη έδωσε χτες το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΑΘΗΝΑ 9,84" η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,στην δημοσιογράφο Νίνα Γουδέλη.Απαντώντας, ανάμεσα στ' άλλα, σε ερώτηση για το αν θα προκύψουν από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές πολιτικά μηνύματα προς την κυβέρνηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:

"Εμείς καθαρά και θαρρετά βγήκαμε από την πρώτη στιγμή και είπαμε ότι πρέπει να υπάρξει μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής σαφές. Δε διστάζουμε να το πούμε. Βεβαίως, να το ξεκαθαρίσω, εμείς θεωρούμε ότι αυτό το μήνυμα καταδίκης μπορεί να δοθεί με την ψήφιση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, γιατί θεωρούμε ότι έχουμε μια πραγματική και γνήσια αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μετράει την άλλη μέρα των εκλογών τις νομαρχίες, τους δημάρχους και να λέει: "Νίκη! Ο λαός εγκρίνει την πολιτική μου"".

Ερωτώμενη για την πρόβλεψή της για το Δήμο της Αθήνας, τόνισε:

"Δε σας κρύβω ότι έχω πρόβλεψη για το Δήμο της Αθήνας. Καταλαβαίνετε ότι δε θα ήθελα να χρησιμοποιηθεί αυτή η πρόβλεψη για κανέναν σκοπό. Επιπλέον, δεν το θεωρό σωστό. Και δεν το θεωρώ και από μια άλλη πλευρά. Δεν καταλαβαίνω όταν βγαίνουν οι πάντες και λένε: Αβραμόπουλος - Δαμανάκη στο β γύρο. Και απαντάω: Γιατί όχι Αυδής στο β γύρο; Γιατί η κ. Δαμανάκη μπορεί να είναι πάνω από τον Αυδή; Γιατί να μη δοκιμάσουν οι Αθηναίοι, όσοι δε θέλουν να ψηφίσουν τον σημερινό δήμαρχο ή είναι δυσαρεστημένοι με τον σημερινό δήμαρχο, γιατί δεν πρέπει να ψηφίσουν τον Αυδή και να ψηφίσουν την κ. Δαμανάκη; Το λέω καθαρά. Γιατί πρέπει Αβραμόπουλος - Δαμανάκη να κρίνουν τα ζητήματα;

Εμείς δίνουμε τη μάχη δυναμικά. Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο του Λεων. Αυδή. Πιστεύουμε ότι είναι ένας αξιόλογος και σοβαρός άνθρωπος. Δε θα μπω στη λογική: Θα ψηφίσω Αβραμόπουλο ή Δαμανάκη; Εμείς θα ψηφίσουμε και τις δυο Κυριακές τον Λεων. Αυδή.

Αυτό που πρέπει να σας πω είναι ότι δίνουμε μια μάχη συσπείρωσης δυνάμεων και στο ψηφοδέλτιο του Λεων. Αυδή. Δίνεται έτσι ένα ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα".

Τέλος, σε ερώτηση σχετική με το θέμα των συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο αλλά και γενικότερα, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

"Η μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών έχει μια μεγάλη αξία για μας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, γι' αυτό που έχει συμβεί έως τώρα. Σε έναν μεγάλο αριθμό δήμων, σημαντικά μεγάλο και σε έναν σημαντικό αριθμό νομαρχιών, πολύ περισσότερο από το 1994, υπάρχουν ευρύτερες συνεργασίες με δυνάμεις που ανήκουν σε όλα τα κόμματα, με άτομα και με ομάδες, ακόμα έχουμε και περιπτώσεις που τοπικές οργανώσεις άλλων κομμάτων στηρίζουν κομμουνιστή υποψήφιο. Και εμείς στηρίζουμε συνδυασμούς που οι επικεφαλής ανήκουν σε άλλο κόμμα. Να σας πω πώς προέκυψε αυτό; Δεν είναι η συναλλαγή που κάνει ο ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ, που τάχα δεν κάνουν συνεργασία και έχουν μόνιμη διακομματική επιτροπή και μοιράζουν τους δήμους σαν τα πουκάμισα. Προχώρησε η συνεργασία εκεί που υπήρχε κοινωνική δραστηριοποίηση απ' όλους. Ανθρωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ, του ΚΚΕ συνεργάστηκαν στο κοινωνικό πεδίο, επεκτάθηκε αυτή η συνεργασία και στο χώρο του δήμου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Δεν υπήρχε καμία συναλλαγή".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τι θα γίνει με τα 85 δισ; (1998-08-01 00:00:00.0)
Πολιτική η αντιπαράθεση (1998-07-29 00:00:00.0)
Προέχει η πληροφόρηση του λαού (1998-05-13 00:00:00.0)
Γιατί διαμαρτύρονται; (1998-04-28 00:00:00.0)
Με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα (1998-01-15 00:00:00.0)
Δημοτικά ευτράπελα (1997-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ