Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΕΥΡΩ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Β. Εφραιμίδης, προειδοποιεί για τους κινδύνους από τη χρηματιστηριακή κρίση - με τους οποίους συμφωνεί και το ΔΝΤ - που απειλούν τους Ευρωπαίους εργαζόμενους

Την κατηγορηματική διάψευση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο των μέχρι σήμερα δηλώσεων της Επιτροπής ότι η ευρωπαϊκή οικονομία δε διατρέχει κίνδυνο από τη διεθνή κρίση, επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Β. Εφραιμίδης, με ερώτηση που κατέθεσε στην Επιτροπή.

Ο Β. Εφραιμίδης τονίζει ότι "στην πρόσφατη έκθεσή του για τις κεφαλαιαγορές, το ΔΝΤ διαβλέπει αυξημένους κινδύνους για το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα κατά τα πρώτα βήματα του ΕΥΡΩ. Οι κίνδυνοι αυτοί αυξάνονται από τη διεθνή χρηματιστηριακή και νομισματική αναταραχή, ενώ από την άλλη η ΕΕ δε διαθέτει τα αναγκαία αποτελεσματικά μέσα για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης της κρίσης στην Ευρώπη".

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καλεί την Επιτροπή να τοποθετηθεί απέναντι στην εκτίμηση αυτή του ΔΝΤ "που διαψεύδει τις μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις της ότι η ευρωπαϊκή οικονομία δε διατρέχει κινδύνους από τη διεθνή χρηματιστηριακή κρίση και ότι το ΕΥΡΩ αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και μέσο αντιμετώπισης της κρίσης" και στο "ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει για την αντιμετώπιση του κινδύνου που απειλεί τους λαούς της Ευρώπης".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Ντούιζεμπεργκ, είχε αρνηθεί να τοποθετηθεί σχετικά, κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη 22/9 με τη νομισματική υποεπιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ