Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκσυγχρονισμό απαιτούν οι οργανώσεις των αστυνομικών

Εντονη ήταν η αντίδραση των συνδικαλιστικών ενώσεων των αστυνομικών στο θόρυβο που προκλήθηκε από την αιματηρή κατάληξη της αστυνομικής επιχείρησης.

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής (ΕΑΥΑ) θεωρεί ότι υπήρξε εσφαλμένη αξιολόγηση των πληροφοριών ως προς το αν ήταν ψεύτικη ή αληθινή η χειροβομβίδα και θέτει το ερώτημα ποιο ήταν το εξειδικευμένο στέλεχος, που εισηγήθηκε την εκδοχή της ψεύτικης χειροβομβίδας. Διερωτάται, γιατί δεν κλήθηκε η υπηρεσία εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών για την εξακρίβωση των στοιχείων της χειροβομβίδας, ώστε να υπάρξει η ορθή εισήγηση και υποστηρίζει ότι η όλη οργάνωση της επιχείρησης έγινε χωρίς σωστές εκτιμήσεις. Αναφορικά με τη στάση του εισαγγελέα, Ι. Σακκά, επισημαίνει ότι γεννά πολλά ερωτηματικά. "Εδεσε πραγματικά τα χέρια των αστυνομικών όταν πήγαν να συλλάβουν τον εγκληματία στο υπόγειο διαμέρισμα, λέγοντάς τους "να γίνει η σύλληψη αναίμακτα";" διερωτάται το σωματείο. Και συνεχίζει: "Οι αστυνομικοί θέλουν να προσφέρουν τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο, αλλά δυστυχώς από μόνοι τους δεν μπορούν. Τώρα πια νέες μορφές εγκληματικής δραστηριότητας εμφανίζονται. Η ανάγκη για εκσυγχρονισμό είναι επιτακτική (νομοθετική ρύθμιση χρήσης των όπλων, ύπαρξη ειδικού ψυχολόγου - διαπραγματευτή κλπ.) Η οποιαδήποτε πολιτική εξουσία δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από την κοινωνική πραγματικότητα, που έχει διαμορφωθεί μέσα από τα λάθη και τις παραλείψεις. Να αναδειχτεί η εσωτερική ασφάλεια σε μείζονος και όχι ελάσσονος σημασίας θέμα, για την πρόοδο του κράτους. Και όλοι οι φορείς ας σκεφθούν, όταν μας κρίνουν αυστηρότατα, είτε όταν ενεργούμε, είτε όταν όχι, εάν μια τέτοια αυστηρότητα μπορεί να αποδώσει για τον αδιαμφισβήτητο κοινό στόχο στην εσωτερική ηρεμία του κράτους".

Η ΠΟΑΣΥ ζητά από την πολιτεία να ενισχύσει την Αστυνομία με τα απαιτούμενα μέσα, για να ανταποκριθεί στο έργο της και καλεί τους υπευθύνους να αναλογιστούν ποίου τα συμφέροντα εξυπηρετεί η σημερινή λειτουργία της Αστυνομίας. "Σκοπιμότητες υπηρετεί και τίποτε άλλο, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι όποιες εξαιρέσεις οφείλονται στις ευαισθησίες κάποιων ανάμεσά μας. Αυτοί κρατούν όρθια την έτοιμη να διαλυθεί αστυνομία μας. Εμείς όμως δεν ανεχόμαστε πια να υπηρετούμε σκοπιμότητες. Δεν ανεχόμαστε να οδηγούμαστε ωσάν πρόβατα επί σφαγή. Φτάνει τόσο αίμα".

Δυστυχώς, όμως, το βάρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, όπως και της ΕΑΥΑ, πέφτουν και πάλι στο θέμα της περισσότερο ελεύθερης χρήσης των όπλων και όχι, στον αναπροσανατολισμό των δυνάμεων τάξης, που αποτελεί και το βασικό πρόβλημά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ