Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στην Αιτωλοακαρνανία η δεύτερη φιέστα

Ανακοίνωση μαζικών φορέων της περιοχής

Ως περιφερόμενος θίασος, η κυβέρνηση, μετά τη φιέστα της Καλλιθέας και σε μια εμφανή προσπάθεια να τονωθεί το προφίλ του κυβερνώντος κόμματος ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, προχωρά το Σαββατοκύριακο στις ανά την επαρχία περιοδείες του...

Ετσι από αύριο κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρωθυπουργό θα περιοδεύσει στην Αιτωλοακαρνανία, όπου ο Κ. Σημίτης θα εκφωνήσει και λόγο, το βράδυ στο Αγρίνιο. Την επόμενη μέρα προγραμματίζεται επίσκεψη του πρωθυπουργού μετά της κουστωδίας του στο Μεσολόγγι και σε άλλες περιοχές.

Τι μπορεί να μας πει;

Αναφερόμενοι στην επίσκεψη που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου,η Ομοσπονδία των ΕΒΕ,η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου έδωσαν στη δημοσιότητα κοινή ανακοίνωση,στην οποία υπογραμμίζουν τα παρακάτω:

"Εμείς, μαζικοί φορείς της πόλης και της περιοχής, που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, πληροφορηθήκαμε ότι θα επισκεφθεί το νομό και την πόλη μας αυτές τις ημέρες ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Σημίτης.

Φαίνεται ότι μπροστά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα από την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν - κάτω από τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της πλουτοκρατίας - και προσπαθούν με τις περιοδείες του Πρωθυπουργού να συγκρατήσουν φίλους και οπαδούς της γύρω της, ώστε να έχουν θετικά γι' αυτούς αποτελέσματα στις εκλογές.

Ομως τι μπορεί να πει ο κ. Σημίτης στο λαό της περιοχής και τι μπορεί να τάξει;

Τι μπορεί να πει ο Πρωθυπουργός της ανεργίας, της φτώχειας, του αυταρχισμού, ο Πρωθυπουργός των ΜΑΤ και των "αγροτοδικείων";

Τι μπορεί να πει ο Πρωθυπουργός του ξεκληρίσματος των αγροτών και της ερήμωσης της υπαίθρου, της συρρίκνωσης των μικρομεσαίων επαγγελματιών και εμπόρων και της φορομπηχτικής πολιτικής;

Τι να πει ο "ηγέτης" της ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας, των ΔΕΚΟ και της δημόσιας περιουσίας που παραδίδει στο μεγάλο κεφάλαιο;

Τι να υποσχεθεί ο "ηγέτης" της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της μετατροπής της σε φορομπηχτικό μηχανισμό της κυβέρνησης, με το νόμο "Ι. Καποδίστριας";

Τι μπορεί να τάξει ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης που οδηγεί ολόκληρους παραδοσιακούς κλάδους παραγωγής στον αφανισμό και το νομό μας σε "παράδεισο" της ανεργίας και της υποαπασχόλησης;

Τι μπορεί να πει ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης που ανατρέπει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων κερδισμένα με θυσίες και αγώνες, όπως το 8ωρο, οι συλλογικές συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η πρόνοια κ. ά.;

Τι μπορεί να υποσχεθεί σήμερα στη νεολαία που δε βλέπει διέξοδο απ' αυτή την πολιτική;

Το μόνο που μπορεί να τάξει ο Πρωθυπουργός είναι η πολιτική της μερικής απασχόλησης, των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, του ρουσφετιού, των πιέσεων και των εκβιασμών.

Το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί με σιγουριά και ιδιαίτερα στη νεολαία είναι η φυγή στο χουλιγκανισμό, την εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά που στην περιοχή μας βρίσκονται σε έξαρση.

Το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί είναι η ένταση του αυταρχισμού, των αντιδημοκρατικών μέτρων, ακόμα, ίσως, και τη δημιουργία φυλακών, αντί για σχολεία, νοσοκομεία και εργατικές κατοικίες.

Μπορεί ακόμα να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και επιδιώξεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την Κύπρο, μεγαλώνοντας τον κίνδυνο μιας πολεμικής σύρραξης στην περιοχή μας.

Το πολύ πολύ να εξαγγείλει για μια ακόμα φορά, όπως κάνουν οι διάφορες κυβερνήσεις για προεκλογικούς λόγους, τη δημιουργία δρόμων, τη ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου και Ακτιου - Πρέβεζας, το Πλατύγιαλι, το Νοσοκομείο στο Αγρίνιο, που πριν λίγο καιρό απέρριψε ή ακόμα να εξαγγείλει εφετείο κ. ά.

Ενα είναι σίγουρο όμως, ότι με την πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση του κ. Σημίτη, με την ουσιαστική στήριξη των πολιτικών δυνάμεων που αποδέχονται την ΟΝΕ, όχι μόνον δεν πρόκειται να λυθούν προβλήματα, αλλά αντίθετα θα οξυνθούν και θα μεγαλώνουν καθημερινά.

Η μόνη απάντηση είναι η συσπείρωση και ο συντονισμός δράσης των εργατών, αγροτών, ΕΒΕ, νεολαίας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Είναι η συγκρότηση αγωνιστικού μετώπου που θα παλέψει ενάντια στα μέτρα και την πολιτική που γυρίζουν την εργατική τάξη, τους αγρότες, τους ΕΒΕ στο Μεσαίωνα για να έχουν μεγαλύτερα υπερκέρδη οι πολυεθνικές.

Οι επερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές πρέπει να αποτελέσουν ένα βήμα σ' αυτήν την κατεύθυνση και μια σημαντική απάντηση στην Κυβέρνηση με την ενίσχυση αυτών των δυνάμεων που είναι αντίθετες και αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ